PRIJATELJ OTKRIO JEZIVE DETALJE UBISTVA SRBINA U ŠVEDSKOJ: Goran je SMRTNO ranjen pao na nekoliko koraka od BRATA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

tragedija

PRIJATELJ OTKRIO JEZIVE DETALJE UBISTVA SRBINA U ŠVEDSKOJ: Goran je SMRTNO ranjen pao na nekoliko koraka od BRATA!

Goran je uvek bio hrabar i dobar, to što je pružio otpor, nažalost ga je koštalo života

Objavljeno:

Goran Nikolić (50) iz Vrbasa ubijen je u četvrtak uveče u švedskom gradu Horbiju, dok je sa svojim bratom zaključavao prodavnicu koju je držao. Naime, na Nikolića su nasrnula dvojica naoružanih lopova, a on je, braneći se od njih, nastradao.

Kako piše švedski portal Astonbladet, na Nikolića su nasrnuli maskirani napadači koji su kasnije pobegli na biciklima.

- Goran je sa svojim bratom zaključavao prodavnicu, kada su im prišli maskirani lopovi i zatražili novac. Nikolićev brat je odmah raširio jaknu i rekao da para nema, pa pokušao da smiri situaciju - priča prijatelj ubijenog za Kurir:

Dva metka

- Međutim, Goran koji je bio krupan čovek i karatista, odmah je skočio na lopove i razoružao jednog koji je nosio nož i pretio njime. Dok je to radio, drugi, koji je bio sakriven iza kombija, verovatno je iz straha zapucao i ubio ga. Prvi metak ga je pogodio u glavu, drugi u leđa. Pao je teško ranjen na samo par koraka od brata koji je prošao bez ikakvih povreda - navodi naš sagovornik i dodaje da su policija i hitna pomoć brzo stigle.

Zbog zločina otvorena crkva

Suprotstavljamo se nasilju

Kako prenose švedski portali, u blizini mesta zločina nalazi se crkva koja se trenutno renovira, ali koja je od petka ponovo otvorena, a zaposleni u njoj razgovaraju sa uznemirenim građanima. - Želimo da damo ljudima priliku da se okupe i podrže jedni druge u ovome. To što se dogodilo je užasno, jedna u nizu mnogobrojnih pucnjava u našoj zemlji. Nasilje je sve češće, želimo da pokažemo da se tome suprotstavljamo - izjavio je za lokalne medije pastor Olof Sandstrem.

Prema pisanju švedskih medija, Goran je još bio živ po dolasku ekipa, ali je umro te noći.

- On je bio duša od čoveka, nema kome nije pomogao od naših ljudi u Švedskoj. U Skandinaviju je otišao pre 25 godina, tamo je živeo sa ženom i ćerkom. Tamo mu stanuje i brat, a sestra se kreće na relaciji Švedska - Srbija, samo im majka živi u rodnom Vrbasu - objašnjava drug:

- Goran je uvek bio hrabar i dobar, to što je pružio otpor, nažalost ga je koštalo života. Još uvek se ne zna kada će biti sahranjen, pošto policija i dalje obavlja istragu.

1 / 6 Foto: Profimedia

Napadači uhapšeni

Dvojica muškaraca osumnjičena da su pucala u Nikolića uhapšeni su posle saslušanja u policiji, preneo je portal Ekspresen.

- Policija ih je privela, a nakon što su ispitani, određeno im je zadržavanje. Muškarci su saslušavani u petak, ali za sada nema novih detalja o zločinu - prenosi portal.

Na mestu na kome je Goran Nikolić nastradao, građani su zapalili sveće i ostavili cveće.

- Ceo grad tuguje za njim. Svi su ga voleli i poštovali - naveo je izvor Kurira.

Bonus video:

14:56

POPODNEVNI DNEVNIK 20.02.2022.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.