SKORO 6.500 NOVOZARAŽENIH U SRBIJI: Za 24 sata preminulo 55 pacijenata
Novi presek, Foto: Ana Paunković, Zorana Jevtić, Profimedia

PRESEK

SKORO 6.500 NOVOZARAŽENIH U SRBIJI: Za 24 sata preminulo 55 pacijenata

Ovo su najnovije informacije koje su upravo saopštene

Objavljeno:

Korona virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 6.423 osobe, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 55 pacijenata.

Testirano je 20.198 osoba.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Brojevi koje smo imali prethodnih nedelja od 20.000 novozaraženih koronavirusom svakog dana je vrh ledenog brega. Zbog toga što je veliki broj ljudi došao u kontakt sa virusom, u ovom šestom piku očekuje nas mnogo bolja perspektiva u aprilu i maju mesecu. Broj infektivnih čestica virusa, na koji nailazimo u okruženju, je preveliki i probija imunitet, kako nakon preležane infekcije tako i post-vakcinalni i zato dolazi do situacija da neko oboli od kovida i dva puta, kaže imunolog profesor Dušan Popadić.

Profesor Dušan Popadić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, objasnio da će koronavirus izbeći samo oni koji žive izolovano u nekim manjim sredinama i ne dolaze mnogo u kontakt sa drugim ljudima.

Prema njegovim rečima, Srbija se polako vraća u normalu i ne bi trebalo da se ohrabrimo zbog ovog povoljnijeg trenda smanjenog broja zaraženih.

"Još uvek verujem da ti brojevi novozaraženih koji se registruju potcenjuju broj zaraženih. Mislim da je broj zaraženih još uvek veći ali definitivno je manje nego što je bilo pre tri nedelje", ističe profesor Popadić.

Bonus video:

01:23

NIJE KORONA: Opasne čestice iz vazduha napadaju pluća

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.