SUTRA NOVE MERE PRED KRIZNIM ŠTABOM! Odlučuje se da li će se usvojiti ili ne
Krizni štab, Foto: Beta/Slobodan Miljević

važno

SUTRA NOVE MERE PRED KRIZNIM ŠTABOM! Odlučuje se da li će se usvojiti ili ne

Zbog ovakve situacije mnogi gradovi su otkazali masovne dočeke pravoslavne Nove godine

Objavljeno:

Danas je prijavljeno rekordnih 13.753 novih slučajava zaraženih kovidom-19, a od početka nedelje taj broj kreće se oko 13 000 novozaraženih dnevno.

Lekari upozoravaju da je prethodnih dana usled širenja omikron soja povećan pritisak na kovid ambulante, što se može videti i po sve dužim redovima ispred njih.

1 / 3 Foto: Beta/Slobodan Miljević

Mikrobiolog Milanko Šekler procenjuje da Srbija još nije dostigla takozvani pik kada je u pitanju broj novozaraženih i apeluje da se nađe neko rešenje, jer su dijagnostički kapaciteti ograničeni i pretrpani, kao i kovid ambulante. Zbog ovakve situacije mnogi gradovi su otkazali masovne dočeke pravoslavne Nove godine.

Prema pisanju pojedinih medija, ne očekuje se donošenje novih epidemioloških mera, iako će, verovatno, medicinski deo Kriznog štaba insistirati na 24-časovnim kovid propusnicama, skraćivanju radnog vremena prodavnica i smanjenju broja dozvoljenih ljudi u zatvorenom prostoru. Krizni štab bi trebalo da donese odluku o školskom raspustu, a mediji navode da raspust verovatno neće biti produžen i sa nastavom bi se nastavilo 24. januara. Prema njihovim saznanjima, moglo bi da bude odlučeno da deca do petog razreda imaju kombinovanu nastavu, a ostali i srednjoškolci onlajn.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.