PREMINULA BAKA ANKICA, TUGA!
Baka, ilustracija, Foto: Profimedia

JEZIVO

PREMINULA BAKA ANKICA, TUGA!

Do pre 10 godina, za svojim sinom, tragala je sa suprugom Matijom, kog je upoznala u Batinskoj bici, i kojeg je negovala kao ranjenika

Objavljeno:

Ankica Nikolin iz Koluta kod Sombora za svojim sinom Ivanom Nikolinom, fudbalerom i trenerom Spartaka, tragala je 26 godina i nije dočekala da ga pronađe.

Ankica Nikolin je pre nekoliko dana umrla. Ona je do kraja života, ukupno 26 godina, tražila sina Ivana. Zaveštala je svoj DNK, ukoliko ga pronađu, da bi se grob, kako je rekla, mogao obeležiti i da ona bude sahranjena sa njim. Za te ljude nema pravog života. Ne možeš da prevaziđeš tako nešto i zbog toga je to veoma teško - kaže Igor Jurić u intervjuu za Telegraf.rs.

Datum Ivanovog nestanka bio je 19. januar, a njegova majka Ankica, iako su joj oči izbledele od čekanja, nije gubial nadu.

Baka Ankica je umrla sa 94 godine, a skoro tri decenije je provela tragajući sa svojim jedincem. U tom traganju je ostala sama nakon što je preminuo suprug.

Moja prva i poslednja misao je sin Ivan. Sve podseća na njega. Pisma, fotografije, plaketa "primernog vojnika", sitnice koje mi je donosio sa putovanja, ručno izrađeni ukrasi za kuću, izgovorene reči. I, teško podnosim što se niko više ne angažuje u potrazi za njim - počela je tada priču za Telegraf.rs baka Ankica Nikolin, koja nema na koja vrata nije zakucala ne bi li nešto saznala o svom sinu.

On je nestao u januaru 1996. godine u Bajskim vinogradima u Subotici. Na sebi je imao trenerku, a mogao bi da se prepozna i po mladežu na vratu, desno.

Te godine napunio bi 41 godinu, a u junu ove bi napunio 67.

Do pre 10 godina, za svojim sinom, tragala je sa suprugom Matijom, kog je upoznala u Batinskoj bici, i kojeg je negovala kao ranjenika. Imala je svega 15 godina. On je ranjen 1944. godine u Batinskoj bici. Godine 2011. je uvenuo od tuge za sinom.

Nakon što je Ankici preminuo muž, na spomen ploči uklesan je i Ivanov lik kao sportiste, kako bi se tu položili i njegovi posmrtni ostaci kada se i ako se ikad nađu.

- Sve više bledi nada u mom srcu da je Ivan živ. Pre nekoliko godina smo pripremili i grobno mesto za njega uz oca. Zato sam i zatražila od Višeg javnog tužilaštva da mi uzmu DNK uzorak u slučaju da se nekada pronađu Ivanovi posmrtni ostaci da se imaju sa čim uporediti - rekla je tada.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.