Mi smo pobožni, ne i vernici. Mi smo prkosni, ali i kukavice. Mi smo ovce i politički idioti! (FOTO)
Foto: Nebojša Mandić

hipnotisana gomila

Mi smo pobožni, ne i vernici. Mi smo prkosni, ali i kukavice. Mi smo ovce i politički idioti! (FOTO)

Imamo bogove koji nas godinama kažnjavaju. Zašto su Srbi pagani kad je u pitanju politika?
Objavljeno: 19:02h

Narod na ovim prostorima često je sklon da zaboravlja tradiciju, povodljiv je za demagogijom i pun je predrasuda. Da li je moguće da smo toliki slepci da verujemo u dobre namere onog koji nam je uzeo sve, pa nam je dao malo. To je kao da su Indijancima Amerikanci uzeli zemlju, pa im dali pera, a oni ih kovali u zvezde. Da li ste zaista naseli na pišljivih 5.000 dinara?

Evo kako funkcioniše monoteizam ukoliko ga prenesemo na politički nivo. Dovedu vam "visokog stručnjaka", on vas ubedi da vam je zemlja u krizi. Vi dobijete kompleks od njegove "visine", podvijete rep, platite račune i odete kući da kukate nad svojom sudbinom.

Vi nemate hrabrosti ni da sami sebi priznate istinu, već slepo pratite javno mnjenje. Vi ste doveli ovu sektu na vlast, pa joj se bezpogovorno klanjate. Vi ste obične ovce, koje bekeću ispred javnog servisa za koji redovno plaćaju pretplatu pa prave fore na račun ponavljanja domaćih serija i istih sadržaja na RTS-u kako bi na taj način izrazili bunt.

foto: AP / Jonathan Pow

Da li ste već član vladajuće partije ili ćete postati? Ne želite to, nema posla za vas. Opet glasate za vođu koji je okružen apsolutno nesposobnim kadrovima koje ucenjuje i maltretira, a za uzvrat im je omogućio sticanje velikog bogatsva. Ne želite da se opterećujete "glasinama", "kako može, dobro je", "bar nas ne bombarduju". Vi dame i gospodo zaslužujete da se praćakate u mulju u kojem se nalazite.

Koliko puta treba da vas pljunu i zgaze da bi otvorili oči? Šta još treba da se desi, i kad je dosta?

Na osnovu svega viđenog i doživljenog, mogu samo zaključiti da smo mi Srbi "politički idioti". Za razliku od nas vrhovni možda jeste poremećen, ali nije ni najmanje glup.

Do sledećeg beketanja!

(J.J)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.