Mi smo pobožni, ne i vernici. Mi smo prkosni, ali i kukavice. Mi smo ovce i politički idioti! (FOTO)
Foto: Nebojša Mandić

hipnotisana gomila

Mi smo pobožni, ne i vernici. Mi smo prkosni, ali i kukavice. Mi smo ovce i politički idioti! (FOTO)

Imamo bogove koji nas godinama kažnjavaju. Zašto su Srbi pagani kad je u pitanju politika?
Objavljeno: 19:02h

Zakoni koji se svakodnevno usvajaju nas sve više guše, tlače i ograničavaju, a mi sedimo i ćutimo. Zapravo, srljamo sve dublje. Zašto se onda čudimo što horoskopi, magijske knjige,vračare i magovi postaju hitovi u našoj napaćenoj Srbiji? Opet.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Stock Shutterstock

Zašto Srbi ne istražuju svoju prošlost, već je prihvataju zdravo za gotovo? Zašto i dalje mislimo da je Đurđevdan srpska, a ne paganska slava? Zašto smo uvereni da je 1. maj praznik rada, a ne praznik mnogih kultura još iz davnina, samo što je vola zamenila svinja?

To neznanje se preslikava i na našu "političku inteligenciju".

Svest Srba je toliko niska, da drhtimo pred ministrima i vođama. Mi smo u stanju da podmitimo službenike, iako oni žive na našoj grbači.

Da li je normalno da mi konstantno pravimo iste greške i verujemo istim papagajima, slušamo njihove zapovesti i biramo nedorasle funkcionere koje smo već "isprobali"?

Zašto mrzim novogodišnju euforiju u novembru? Sve bih ja to UKINULA! (FOTO) (GIF)

Srbi su zapravo pravoslavni pagani. Mi praktikujemo površnu pobožnost, a nismo duboko religiozni. To nam je u krvi, da se "kitimo" verom, a ne osećamo je.

foto: Filip Plavčić

Mi "gutamo" laži, cinizam, dvoličnost. Nismo glupi, samo smo očajni. Navodno, političari su zabrinuti za određene vrednosti, koje se na delima zapravo ne praktikuju. Zabranjuje se korupcija u bilo kom vidu, a oni koji to govore se nalaze u središtu same korupcije.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.