SUTRA LEŽE 100 EVRA: Mladi dobijaju pare od države!
100 evra, Foto: Nemanja Pančić

vaŽno

SUTRA LEŽE 100 EVRA: Mladi dobijaju pare od države!

Ministar finasija rekao je sinoć za televiziju Pink da je plan isplate, u dinarskoj protivrednosti, napravljen i da će novac, na račune prijavljenih biti uplaćen za tri dana

Objavljeno: 07:48h

Prijava za 100 evra za mlade od 16 do 29 godina koja je počela 15. januara završena je sinoć tačno u ponoć.

Mladima će iznos od 100 evra biti uplaćen na račune 1, 2. i 3. februara.

Ministar finasija Siniša Mali rekao je sinoć za televiziju Pink da je plan isplate, u dinarskoj protivrednosti, napravljen i da će novac, na račune prijavljenih biti uplaćen za tri dana.

Siniša Mali
foto: Profimedia / Printscreen

Podsetimo, ovo nije jedina pomoć države u februaru, penzioneri će takođe dobiti jednokratnu pomoć u iznosu od 20.000 dinara, a isplata će biti 10. februara.

Isplata penzionerima

Isplata novčane pomoći od 20.000 dinara počeće 10. februara ove godine za sve korisnike kojima je rešenjem o ostvarivanju prava utvrđen datum korišćenja zaključno sa 31. januarom 2022. godine bez obzira na datum donošenja rešenja, saopštio je danas Republički Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

- Isplata pomoći korisnicima koji su pravo ostvarili zaključno sa 31. januarom ove godine a nisu obuhvaćeni isplatom od 10. februara, biće izvršena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate penzija - navode iz PIO Fonda.

Izvršitelji će vam odrati kožu sa leđa zbog sitnih kazni Proverite svoja dugovanja da ne bi zbog 1000 dinara plaćali 200 evra - Alo.rs

Korisnici koji ispunjavaju uslove u skladu sa ovim Zaključkom Vlade, kao i prilikom ranijih isplata novčane pomoći, neće morati da se prijavljuju, već će im novac automatski biti isplaćen.

- U skladu sa Zaključkom Vlade Srbije od 20. januara 2022. godine Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje izvršiće isplatu novčane pomoći u iznosu od 20.000 dinara svim korisnicima penzija, ali i korisnicima prava na privremenu naknadu - invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti.

Na spisku su i invalidna deca - korisnici privremene naknade kod Fonda - naveli su u PIO fondu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.