POSLEDNJI DAN PRIJAVE ZA DRŽAVNU POMOĆ: Za 100 evra možete aplicirati do PONOĆI!
Ilustracija, Foto: Profimedia

požurite

POSLEDNJI DAN PRIJAVE ZA DRŽAVNU POMOĆ: Za 100 evra možete aplicirati do PONOĆI!

Prema podacima koje su dosad saopštili iz ministarstva finansija, dosad se prijavilo milion građana iz ove kategorije

Objavljeno:

Još samo danas do ponoći građani Srbije koji imaju najmanje 16, a najviše 29 godina mogu da se prijave za novčanu pomoć države.

Njima sleduje po 100 evra, odnosno 11.760 dinara koji će im biti uplaćeni na račune 1, 2. i 3. februara.

Na ovu vrstu pomoći države, zbog ublažavanja posledica pandemije bolesti kovid 19, imaju pravo svi građani koji su državljani Republike Srbije, sa najmanje 16 godina (koliko su napunili najkasnije 13. januara) i najviše 29 godina (odnosno da nisu napunili 30 godina do 14. januara).

Takođe, potrebno je i da imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i važeću ličnu kartu.

Prema podacima koje su dosad saopštili iz ministarstva finansija, dosad se prijavilo milion građana iz ove kategorije.

Samo tri klika...

Prijava za 100 evra počela je još 15. januara i trajaće do danas. Ona se isključivo obavlja elektronskim putem preko portala Uprave za trezor, na adresi http://idp.trezor.gov.rs.

Da bi se prijavili, građanima je potrebna važeća lična karta, a sam proces je vrlo jednostavan. Naime, klikom na sajt Uprave za trezor automatski se otvara stranica za prijavu.

U prvom polju, gde piše "podnošenje prijave", neophodno je ukucati jedinstveni matični broj i broj lične karte, a zatim izabrati banku preko koje želite da se uplati novac.

U slučaju da neko od građana nema račun u banci, samo je potrebno izabrati željenu banku i u njoj će biti otvoren namenski račun na koji će država uplatiti 100 evra.

Otvaranje tog računa je besplatno i on je jednokratan, služiće samo za ove svrhe i posle će biti ugašen.

Takođe, na istom sajtu je u svakom trenutku moguće proveriti status prijave, takođe uz ostavljanje JMBG i broja lične karte, a slično je i za prijavu bilo kakvih problema u vezi sa dobijanjem ove novčane pomoći.

Opravdana ekonomska mera

Iz ministarstva kažu da je ova pomoć u potpunosti opravdana ekonomska mera

- To je podsticaj za mlade i pokazuje koliko je država jaka i stabilna. Nama je cilj da širimo optimizam među mladima, i da vide da je država tu za njih, da smo jaki, stabilni, da imamo snage da pomognemo i njima - rekli su.

Kako dodaju, mladi su komentarisali kako će taj novac potrošiti, pa su neki rekli da će ga uložiti u kriptovalute, neko će kupiti knjige, platiti ispite, kurs jezika, neko će izvesti devojku na večeru, kupiti sportsku opremu ili uštedeti za auto...

- Dakle, to je pozitivna mera, jer se širi optimizam, a i država pokazuje koliko su nam mladi važni. I predsednik Aleksandar Vučić je rekao da će ovo probuditi dozu odgovornosti kod mladih, jer za mnoge će ovo biti prvi novac koji dobijaju. Ovo će stvoriti i odgovornost i obavezu da se na pravi način odnose prema novcu - naveli su.

Naglasili su da će se taj novac vratiti u srpsku ekonomiju, odnosno u budžet, kroz PDV.

(Espreso/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.