JOŠ UVEK MOŽETE DA SE PRIJAVITE ZA 20 EVRA! Uskoro će biti isplata, a onda penzioneri dobijaju najveću POMOĆ
Novac, Foto: Profimedia

prijava

JOŠ UVEK MOŽETE DA SE PRIJAVITE ZA 20 EVRA! Uskoro će biti isplata, a onda penzioneri dobijaju najveću POMOĆ

Praktično primanja svih 1,7 miliona penzionera biće za toliko uvećana od januara 2022

Objavljeno:

Prijava za 20 evra države pomoći počela je 15. novembra i traje do kraja meseca. Za ovu pomoć, koja će biti isplaćena u decembru, mogu da se prijave svi građani koji se nisu prijavili za prethodnu pomoć, dok svi koji su dobili po 30 evra u maju i novembru, ne moraju da se prijave.

Ova aktuelna prijava za 20 evra je otvorena za one koji su u međuvremenu postali punoletni, koji su dobili državljanstvo, prebivalište, koji su se predomislili da ipak hoće da dobiju deo pomoći od države.

Prijava je moguća na portalu Uprave za trezor - https://idp.trezor.gov.rs/.

Nakon unošenja ličnih podataka biće zavedena prijava čiji će status moći da se proveri na navedenom portalu. Nakon obrade prijave, prijavljeni građani će iznos dopunske novčane pomoći moći da podignu sa svog ili namenskog računa.

Pomoć će prvo biti uplaćena penzionerima, korisnicima socijalne zaštite i osobama koje izdržavaju zatvorsku kaznu - 7. decembra, dok će 8. i 9. decembra 20 evra dobiti ostali građani.

Osim ove uplate u decembru, penzioneri treba da računaju na pomoć koja će ići početkom naredne godine. Njima će krajem februara 2022. najkasnije do početka marta biti isplaćeno po 20.000 dinara (oko 170 evra).

Penzionere će istovremeno sledovati i godišnje povećanje primanja koje će stupiti na snagu početkom naredne godine i koje će iznositi šest odsto na svaku penziju.

Praktično primanja svih 1,7 miliona penzionera biće za toliko uvećana od januara 2022.

To bi na prosečnu penziju od oko 29.300 dinara iznosilo 1.700 dinara.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.