RHMZ UPALIO CRVENI METEOALARM, DANAS LEDARA! Temperature će spasti i do - 15, apel i da se pomogne ŽIVOTINJAMA
Vreme, Foto: Nikola Anđić

UPOZORENJE

RHMZ UPALIO CRVENI METEOALARM, DANAS LEDARA! Temperature će spasti i do - 15, apel i da se pomogne ŽIVOTINJAMA

Duvaće slab i umeren, na istoku Srbije povremeno i jak zapadni i severozapadni vetar

Objavljeno:

U Srbiji će ujutru biti umeren i jak mraz, a tokom dana sunčano i veoma hladno vreme, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Posle podne na severu, a zatim i u ostalim krajevima sledi naoblačenje, krajem dana i tokom noći mestimično sa slabim snegom.

Duvaće slab i umeren, na istoku Srbije povremeno i jak zapadni i severozapadni vetar.

RHMZ
foto: PRINTSCREEN/RHMZ

Najniža temperatura biće od minus 12 do minus šest, lokalno oko minus 15 stepeni, a najviša u većini mesta od minus četiri do nule (ledeni dan), u Timočkoj Krajini oko dva stepena.

U Beogradu će ujutru biti mraz, a tokom dana pretežno sunčano i veoma hladno. Uveče naoblačenje, krajem dana i tokom noći provejavanje slabog snega.

Najniža temperatura kretaće se od minus 12 do minus osam, a najviša od minus tri do nula.

1 / 19 Foto: Printscreen/Instagram/moj_beo_grad

Upaljen meteoalarm

Za telu ceritoriju Srbije biće upaljen meteoalarm, u pojedinim delovima crven, dok će u nekim krajevima na snazi biti narandžasti. Crveni meteoalarm na snazi je na teritoriji Banata, jugoistočne i jugozapadne Srbije, kao i na prostoru Kosova i Metohije. To znači da je vreme vrlo opasno.

RHMZ
foto: PRINTSCREEN/RHMZ

"Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi", navodi se na sajtu RHMZ.

U ostalim delovima Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm, što znači da je vreme opasno.

"Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", objašnjeno je na zvaničnom sajtu RHMZ.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.