ZA VOLAN SAMO AKO MORATE! AMSS upozorava vozače, preti vam velika opasnost od PROKLIZAVANJA
Vožnja/ilustracija, Foto: Profimedia

oprezno

ZA VOLAN SAMO AKO MORATE! AMSS upozorava vozače, preti vam velika opasnost od PROKLIZAVANJA

Snega ima do pet centimetara na pojedinim deonicama do pet centimetara

Objavljeno:

Zbog niskih temperatura i pojave magle na pojedinim putevima, vozačima se savetuje maksimalan oprez i da prilagode brzinu kretanja.

Na auto-putu E-75, petlja Ćuprija - petlja Batočina - magla smanjuje vidljivost na 50 metara, saopštili su Putevi Srbije.

Na području Južog Banata zbog pojave magle, smanjena vidljivost.

1 / 3 Foto: Printsrkin: Facebook/Beograd bez maske

Zbog niskih temperatura ima mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima. Snega ima do pet centimetara na pojedinim deonicama do pet centimetara.

AMSS apeluje na vozače da na put kreću samo ako moraju, jer i danas preti velika opasnost od iznenadnog proklizavanja vozila.

Auto-putevi i putevi prvog prioriteta se u odnosu na ostale puteve brže i bolje čiste zbog toga njih treba što duže koristiti na putu do svog odredišta.

Putevi drugog i trećeg prioriteta u višim i planinskim predelima su uglavnom pokriveni ugaženim snegom zato je vožnja sa lancima ili drugim uređajima koji omogućavaju sigurniji kontakt sa kolovozom obavezna, a bez kojih ne treba kretati na put.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila. Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5:15 časova, teretna vozila na Horgošu na izlazu čekaju 240 minuta, Kelebiji 120 minuta, Batrovcima 180, Šidu 120, Gradini 120 minuta.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.