IŠARAN MURAL RATKU MLADIĆU U NOVOM SADU: Belim sprejom napisano "POZDRAVITE VAŠU MAMU"
Mural, Foto: Printscreen / Youtube / 021

NASTAVLJA SE IDEOLOŠKI RAT

IŠARAN MURAL RATKU MLADIĆU U NOVOM SADU: Belim sprejom napisano "POZDRAVITE VAŠU MAMU"

Mediji su ranije objavli da je mural slikan pre nekolio dana

Objavljeno: 08:31h

Nepoznati počinioci išarali su noćas u Novom Sadu mural posvećen komandantu Vojske Republike Srpske i osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, i na njemu napisali "LSV" (Liga socijaldemokrata Vojvodine).

Mural u Ulici Mileve Marić, na Novom naselju išaran je belim i crvenim sprejom, a ispod je belim sprejom napisano "Pozdravite vašu mamu", što je rečenica iz humorističke serije "Državni posao".

Mediji su ranije objavli da je mural slikan pre nekolio dana, a kao autor se potpisao "srb 1389", koji je potpisan ispod još nekih nacionalističkih murala u Novom Sadu.

Ratko Mladić
foto: Printscreen / Youtube / 021

Dodato je i obeležje "SK88", što je skraćenica kojom se prepoznaju "Srpski kojoti", navijači Fudbalskog kluba Mladost sa Novog naselja, koji se takmiči u Prvoj ligi Srbije.

Kako to izgleda, pogledajte OVDE.

Pre toga, pažnju javnosti privukao je i mural posvećen Ratku Mladiću na stadionu Fudbalskog kluba Fruškogorac iz Sremske Kamenice, koji je u nekoliko navrata takođe bio išaran.

Podsetimo, u Njegoševoj je pre par meseci osvanuo mural Ratku Mladiću, a agonija oko murala nastavlja se gotovo svake nedelje.

1 / 16 Foto: Espreso

U julu je na uglu Njegoševe i ulice Alekse Nenadovića osvanuo mural sa likom bivšeg komandanta vojske Republike Srpske Ratka Mladića, osuđenog u Hagu na doživotnu robiju. Beograđani su tada rekli šta misle o tome.

Nakon toga, pojavili su se i u Novom Sadu i Sremskoj Kamenici, ali su ubrzo i uništeni pa iznova iscrtavani.

Pojavili su se i čuvari murala.

Šta vi mislite o ovome? Pišite nam u komentarima...

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.