NEMAČKA VRATILA SRBIJU LISTU VISOKO RIZIČNIH ZEMALJA: Evo šta to znači!
Ilustracija, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU!

NEMAČKA VRATILA SRBIJU LISTU VISOKO RIZIČNIH ZEMALJA: Evo šta to znači!

Vakcinisani i izlečeni ne moraju u obavezni 10-odnevni karantin. Osobe koje, nisu preležale kovid i nisu vakcinisane, mogu da se oslobode izolacije najranije petog dana testiranjem na kovid 19

Objavljeno: 16:17h

Nemačka je vratila Srbiju na listu visorokrizničnih zemalja, pa će od nedelje biti otežan ulazak u tu zemlju, odnosno nevakcinisani i lica koja nisu preležala kovid će morati u karantin.

Pored Srbije, na listu zemalja sa višim rizikom infekcije, vraćene su, između ostalih, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, ali i zemlje EU kao što su Francuska, Austrija, Letonija, Bugarska, te i druge države sa više strana sveta.

Što se našeg regiona tiče Hrvatska je na listi visokorizičnih zemalja od 24. oktobra prošle godine, Crna Gora od 15. avgusta, a Slovenija od 26. septembra.

Povratak na listu visokorizičnih zemalja posebno pgađa putnike koji nisu vakcinisani.

Od nedelje svi putnici koji žele da uđu u Nemačku moraće da se registruju elektronski, a moraju da imaju sertifikat o vakcinaciji, ili o preležanom kovidu ili negativan test na korona virus.

Vakcinisani i izlečeni ne moraju u obavezni 10-odnevni karantin. Osobe koje, nisu preležale kovid i nisu vakcinisane, mogu da se oslobode izolacije najranije petog dana testiranjem na kovid 19.

cNemačka je pooštrila mere ulaska u zemlju zbog širenja omikron soja.

1 / 7 Foto: Profimedia

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.