ZATVOREN STARAČKI DOM U BORČI: Bez licence se starali o 11 korisnika
Ilustracija, Foto: profimedia

dat im je rok

ZATVOREN STARAČKI DOM U BORČI: Bez licence se starali o 11 korisnika

- Pošto Dom nije postupio po rešenju o zabrani rada od 18. 3. 2021. godine, odnosno nastavio je i dalje da pruža uslugu domskog smeštaja iako nema licencu, odnosno dozvolu za rad, inspektori će podneti protiv pravnog lica i direktora prekršajnu prijavu

Objavljeno:

Nakon pisanja "Telegrafa" da je Dom za stare "Nada" u Borči primao nove korisnike i nastavio sa radom uprkos tome što je još 18. marta prošle godine izgubio licencu, inspektori socijalne zašite su ponovo doneli rešenje o zabrani rada ovog doma i podneće prekršajnu prijavu protiv direktora doma.

- Dana 14. 1. 2022. godine, inspektori socijalne zaštite su ponovo doneli rešenje o zabrani rada Domu za smeštaj odraslih i starijih "Nada" Beograd, u ul. Put za Crvenku II prilaz br. 13 i 15, naselje Borča. U objektu Doma zatečeno je 11 korisnika i dat je rok od 7 dana za njihovo izmeštanje - kazali su.

- Pošto Dom nije postupio po rešenju o zabrani rada od 18. 3. 2021. godine, odnosno nastavio je i dalje da pruža uslugu domskog smeštaja iako nema licencu, odnosno dozvolu za rad, inspektori će podneti protiv pravnog lica i direktora prekršajnu prijavu.

dom za stare, vojnici
foto: profimedia

- Naš deka bio je smešten u ovom domu. Počeli smo da sumnjamo da on ne dobija pravovremenu terapiju, da nema negu kakvu zaslužuje i za koju smo platili uslugu. Deka je posle boravka u domu izgledao užasno, dezorijentisano, nismo mogli da ga prepoznamo. Saznali smo da u domu ima više korisnika nego što je to dozvoljeno, da spavaju čak i u bračnim krevetima, da ih vezuju i zapostavljaju. Dobili smo i fotografije kako to sve izgleda unutra i, verujte, bilo nam je loše samo kada gledamo to - ispričali su za Telegraf.

Razloge zbog kojih je dom prošle godine izgubio licencu nisu navedeni u odgovoru Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitnaja.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.