MALENI BORAC DANAS SLAVI PRVI ROĐENDAN! Podeljene divne vesti: "Boško je veći i jači iz dana u dan"! (FOTO)
Boško, Foto: Printscreen/Facebook/Da i Boško pobedi SMA

čestitamo!

MALENI BORAC DANAS SLAVI PRVI ROĐENDAN! Podeljene divne vesti: "Boško je veći i jači iz dana u dan"! (FOTO)

Ekipa Espresa čestita prvi rođendan malenom borcu sa željom da mu sve naredne godine donesu puno zdravlja, sreće i osmeha

Objavljeno:

Na Fejsbuk stranici "Da i Boško pobedi SMA" podeljene su divne vesti. Maleni Boško Gugleta danas proslavlja svoj prvi rođendan, a njegovo zdravstveno stanje bolje je iz dana u dan.

- Dragi prijatelji, javljamo se posle dužeg vremena jer zaista nismo imali nikakve konkretne vesti koje bismo rado podelili sa vama. I ovo javljanje je kratko, ali lepim povodom. Danas, na dan Svetog Vasilija Velikog, želimo da zajedno proslavimo prvi rođendan Boška, a crkveno Vasilija. Naš mali borac se dobro drži. Veći je i jači iz dana u dan. Novu godinu, Božić i rođendan proslavljamo u bolnici sa nadom da će 2022. godina biti bolja. I sve to uz neizmernu zahvalnost prema svima vama koji ste naša najveća podrška. Želimo da i vaša nova godina bude bolja nego prethodna – da budete zdravi, srećni, blagosloveni i uvek ispunjeni mirom i radošću. Čuvajte sebe i svoje najmilije, navodi se u Fejsbuk objavi.

Ekipa Espresa čestita prvi rođendan malenom borcu sa željom da mu sve naredne godine donesu puno zdravlja, sreće i osmeha!

Podsetimo, Boško je rođen je 14.1.2021. godine u Novom Sadu. Ocena 10 na rođenju indikovala je da je dete potpuno zdravo.

Kada je imao 3 meseca, njegovi roditelji su primetili da je dosta mirniji nego što bi trebalo da bude u tom uzrastu. Nakon mnogobrojnih pregleda i analiza, dobili su rezultate kojih su se bojali.

Nažalost, njegova dijagnoza je SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1).

Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom živothih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Sa svoja 4 meseca života, Boško, hrabra beba, počinje svoju borbu za život.

Za lečenje je neophodna najskuplja terapija na svetu, genska terapija Zolgensma. Tenutno ovo je najskuplji lek na svetu i nedostižan je običnom čoveku.

Zato jeHumanitarna fondacija "Budi human- Aleksandar Šapić" organizovala akcija u kojoj su prikupljena sredstva za malog Boška.

Boško Gugleta
foto: Printscreen Instagram

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.