POTRESNA PRIČA MALE NATALIJE! Samo 5 dana nakon ROĐENDANA dijagnostikovali su joj dve STRAŠNE DIJAGNOZE
Foto: Privatna arhiva

908 na 3030

POTRESNA PRIČA MALE NATALIJE! Samo 5 dana nakon ROĐENDANA dijagnostikovali su joj dve STRAŠNE DIJAGNOZE

Ekipa Espreso portala razgovarala je sa Natalijom o tome kako se oseća i kako je saznala da ima još dve dijagnoze

Objavljeno: 20:30h

Natalija Stevanović, 6. juna proslavila je svoj 18. rođendan, a samo pet dana nakon proslave saznala je da ima još dve dijagnoze. Tim povodom ponovo smo kontaktirali Nataliju koja je i pored svih svojih muka bila raspoložena za priču sa nama.

Natalija Stevanović
foto: Privatna arhiva

Ekipa Espreso portala razgovarala je sa Natalijom o tome kako se oseća i kako je saznala da ima još dve dijagnoze.

- Uglavnom se osećam dobro. Saznala sam da sada imam još dva šuma na srcu i celijakiju. Bila sam na redovnoj kontroli kod anesteziologa, slušali su me više od pola sata. Tada sam pretpostavila da ponovo nešto nije u redu. Ostala sam u bolnici kako bi mi odradili sve analize. Uradili su mi EKG i ultrazvuk srca. Trebalo je da mi urade i endoskopiju u ponedeljak, ali je anesteziolog odbio da me uvede u anesteziju i umesto toga poslali su me kući.

Kako Natalija navodi, šumovi su fiziološki i prolazni su.

- Ultrazvuk je bio dobar, a EKG zadovoljavajuć.

Mi Nataliju znamo kao hrabru devojčicu, i to nam je samo još jednom potvrdila. Podsetila nas je da su lekari nakon nesreće konstatovali da boluje od cerebralne paralize i da će biti kao biljka ako se uopšte i probudi iz kome. Svima je dokazala da greše i lekare uverila da se neće predati.

Natalija Stevanović
foto: Privatna arhiva

Podsetimo, rođena je prevremeno u 22. nedelji (četiri meseca pre termina) zaradila posledice u vidu divergentnog strabizma i nistagmusa, sa svojih pet godina života bila je žrtva stravične nesreće iz koje i dan-danas vuče ozbiljne zdravstvene probleme, a to su: hemiplegia i hemipareza leve strane tela, tremor leve ruke, ventrikulomegalija, atrofija mozga, konvulzije, mikrocista i leva noga joj je kraća za jedan centimetar. Do sada je imala čak pet kliničkih smrti. Takođe ima šum na srcu, alergije na različitu vrstu hrane i boluje od dijabetesa.

Ono što je svakako već počelo da utiče na boljitak njenog zdravstsvenog stanja jesu transplantacije matičnih ćelija, od kojih je do sada u Kijevu primila jednu terapiju. Uz to, od velike važnosti za njen oporavak, svakako su i banjske rehabilitacije, vežbe, neurorobotika, operacija strabizma na oba oka, tretmani u hiperbaričnoj komori, laboratorijske analize, radiološka dijagnostika, specijalistički i kontrolni pregledi, transfuzija krvi i troškovi boravka u bolnici tokom transfuzije, kupovina medicinskih aparata i pomagala i servisiranje istih, druge operacije... A za sve to, kao i naredne tretmane matičnih ćelija koje se primaju na svakih 6 meseci, potrebno je sakupiti veliku količinu novca, za koju joj je potrebna naša pomoć.

Natalija Stevanovič
foto: Privatna arhiva

Ovo su načini na koji možete donirati sredstva za Nataliju:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 908 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human908 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000795180-30

Uplatom na devizni račun: 160600000079552271 IBAN: RS35160600000079552271 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Natalija Stevanović
foto: Budi human/qr code

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.