UGINULA STANA, BEBA MAGARE! Iz Azila saopštili NAJTUŽNIJE MOGUĆE VESTI, niko nije očekivao OVAKAV KRAJ! (FOTO)
Uginula Stana, Foto: Azil za konje Staro Brdo

zbogom, malena

UGINULA STANA, BEBA MAGARE! Iz Azila saopštili NAJTUŽNIJE MOGUĆE VESTI, niko nije očekivao OVAKAV KRAJ! (FOTO)

Nedavno je prikupljen novac za Stanin odlazak na operaciju, a iz Azila su početkom meseca podelili lepe vesti da je malena Stana stigla na kliniku u Austriju u kojoj je trebalo da se operiše...

Objavljeno:

Azil za konje "Staro Brdo" na Fejsbuk profilu podelio je sa svojim pratiocima najtužnije moguće vesti - magarence Stana je uginula.

1 / 6

- Stane više nema.

Iznenada, neočekivano, kada je delovalo da je sve konačno krenulo na bolje, njeno maleno telo je odustalo od borbe. Samo se ugasila, tiho, u snu, tako blizu zakazane operacije.

Dan ranije, u nedelju, imala je posetu. Prijateljice iz Austrije koje su je na kliniku i odvezle, otišle su da je obiđu i odnesu joj šargarepice koje je toliko volela. Ovo su slike od te jučerašnje posete, Stanine poslednje.

- Javićemo se u narednim danima sa više informacija, sa više reči. Sada nam je potrebna tišina, da se oprostimo sa bićem koje smo svi toliko zavoleli. Sa bićem koga više nema. Zbogom, malena. Nadamo se da tamo negde konačno trčiš, nesputano, kao vetar. Zauvek srećna. Zamolili bismo samo sve koji žele da im vratimo novac koji su poslali za Stanino lečenje, da nam se jave porukom. Zaista nismo očekivali ovakav kraj. Hvala vam svima koji ste bili uz nju - stoji u Fejsbuk objavi.

Podsetimo, nedavno je prikupljen novac za Stanin odlazak na operaciju, a iz Azila su početkom meseca podelili lepe vesti da je malena Stana stigla na kliniku u Austriju u kojoj je trebalo da se operiše.

I taman kada smo se svi ponadali da su bolji dani pred malenom Stanom, usledila je ova tužna vest koja nas je sve pogodila.

Malena Stana došla je na svet pre oko četiri meseca, živahna i mila. Makar je na prvi pogled tako izgledalo. Dok je ležala, ona je bila kao bilo koje drugo magare.

Beba magare je većinu dana ležala ili pokušavala da prati majku sve dok se ne umori i ponovo klone. Kada bi počela kiša, Stanu su na rukama nosili u zaklon, jer sama nije mogla da se skloni. Noću bi je takođe na rukama unosili u štalu. I tako sve dok njen vlasnik nije čuo za azil i pozvao nas u pomoć. Na ruke smo je i mi prigrlili i prihvatili u azil. Prvi korak je da nam dođe veterinar sa rentgenom, da uradi sve potrebne preglede kako bi znali šta nam je činiti dalje – koji tretmani, lekovi, operativni zahvati, pomagala ili ko zna šta drugo, će biti potrebno za malenu, rekli su ranije iz Azila za konje "Staro brdo".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.