Dr Adžić Vukićević: U kovid bolnici u Batajnici smanjen broj prijema, buster doza vakcine daje rezultate!
dr Adžić Vukićević, Foto: RTS printscreen

pre mesec dana bolnica bila popunjena

Dr Adžić Vukićević: U kovid bolnici u Batajnici smanjen broj prijema, buster doza vakcine daje rezultate!

„Poslednjih nedelju dana, zapazili smo trend smanjenja prijema bolesnika. O tome govori podatak da smo oslobodili jednu jedinicu intenzivnog lečenja“, kazala je Adžić

Objavljeno:

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukićević izjavila je da buster doza vakcine protiv koronavirusa daje rezultate, zbog čega ta bolnica danas ima oko 170 slobodnih mesta, dok je pre mesec dana bila popunjena, a potrošnja kiseonika je smanjena za 20 odsto u odnosu na septembar.

Adžić Vukićević je za RTS izjavila i da se smanjuje broj jedinica polu-intenzivne i intenzivne nege, kao i da najmlađi pacijent ima 18, a najstariji 93 godine.

„Poslednjih nedelju dana, zapazili smo trend smanjenja prijema bolesnika. O tome govori podatak da smo oslobodili jednu jedinicu intenzivnog lečenja“, kazala je Adžić Vukičević i dodala da su kliničke slike bolesnika i dalje teške.

Ona je rekla da je kovid bolnica u Batajnici pre samo dve ili tri nedelje imala 80 do 120 prijema dnevno, kao i da je na početku septembra korišćeno između 15 i 20 tona kiseonika na dan, odnosno 600 tona na mesečnom nivou, što je sada smanjeno za 20 odsto.

Dodala je da je na lečenju i nešto više od deset odsto vakcinisanih protiv koronavirusa.

„Ali, to su ljudi koji su se vakcinisali marta, februara ove godine, a u septembru je trebalo da prime buster dozu. Zahvaljujući buster dozi smanjuje se broj prijema. Sada zbrinjavamo ljude najviše u šestoj i sedmoj deceniji života. Mere sa kovid propusnicama urodile su plodom“, zaključila je Adžić Vukićević.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.