DEČAK IZ VRANJA PREMINUO POSLE BORBE NA RESPIRATORU, BIO JE I GOJAZAN: Dr Perišić o potresnom slučaju
Zoran Perišić, Foto: Printscreen/youtube/južne vesti

dečak iz vranja

DEČAK IZ VRANJA PREMINUO POSLE BORBE NA RESPIRATORU, BIO JE I GOJAZAN: Dr Perišić o potresnom slučaju

Adolescent iz Vranja, koji je bio 2005. godište i imao visok indeks telesne mase, a sa teškom kliničkom slikom kovida primljen kod u UKC 24. oktobra, preminuo je 18. novembra

Objavljeno:

Dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš potvrdio je za Kurir da je dečak od 16 godina iz Vranja preminuo prošle nedelje u ovoj ustanovi od kovida i da je dete imalo visok indeks telesne mase, odnosno bilo i gojazno što je inače veliki faktor rizika u kovidu.

- Adolescent iz Vranja, koji je bio 2005. godište i imao visok indeks telesne mase, a sa teškom kliničkom slikom kovida primljen kod u UKC 24. oktobra, preminuo je 18. novembra. Primljen je na kovid odeljenje Klinike za dečije interne bolesti i od samog početka bio je na tzv. haj flouu, odnosno visokom protoku kiseonika - kaže za Kurir dr Perišić.

Usled pogoršanja stanja, devetog dana, odnosno 4. novembra prebačen je na respirator.

- Međutim, 18. novembra uveče naglo mu padaju pritisak, saturacija i srčana frekvencija. Pokušana je reanimacija, koja, nažalost, nije uspela i lekari su mogli samo da konstatuju smrt - navodi dr Perišić i dodaje da su adolescenta lečili anesteziolozi, dečiji hirurzi, orl specijalisti, grudni hirurzi i kardiohirurg.

Bonus video:

02:30

POLITIKOLOG PAVIĆ KOMENTARISAO IZETBEGOVIĆEVE DOBRE BOŠNJANE: Muslimana U BiH pre Turaka nije bilo

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.