SEĆATE SE MARKA KOJI ŽIVI U STOGODIŠNJOJ KUĆI I IMA POTKOŽNE TUMORE? Imamo još 8 DANA da mu POMOGNEMO (FOTO)
Marko Smiljković, Foto: Boban Pribanović

AKCIJA ZA MARKA SMILJKOVIĆA

SEĆATE SE MARKA KOJI ŽIVI U STOGODIŠNJOJ KUĆI I IMA POTKOŽNE TUMORE? Imamo još 8 DANA da mu POMOGNEMO (FOTO)

Hajde da zajedno pomognemo jednoj porodici i obezbedimo im krov nad glavom, jer smo dokazali nebrojeno puta da to možemo!

Objavljeno:

Marko Smiljković (17) iz mesta Gornja Ržanica kod Aleksandrovca, iako je jako mlad, suočava se sa ozbiljnim životnim problemima.

Dečak
foto: Boban Pribanović

Živi u trošnoj kući staroj više od 100 godina. Marko ima potkožne tumore glave na vratu, tumore desne strane trupa, preživeo je operaciju testisa, ugradnju čelične šipke u kičmeni stub i operaciju skolioze.

Ovaj skromni dečak nema puno želja - sanja kupatilo i svoju sobu.

Dečak
foto: Boban Pribanović

Kako bi mu se obezbedili bolji uslovi života i ukazala adekvatna zdravstvena nega, pokrenuta je humanitarna akcija za Marka koja traje do kraja meseca. Imamo još osam dana da mu pomognemo.

Marko Smiljković
foto: Nezavisne Narodne Novine Rasinskog Okruga / Printscreen

Hajde da zajedno pomognemo jednoj porodici i obezbedimo im krov nad glavom, jer smo dokazali nebrojeno puta da to možemo.

Marko Smiljković Ržanica - Aleksandrovac

Dinarski žiro račun: 325-9300600148800-74 Vojvođanska banka.

Podsetimo, Marko je narušenog zdravlja i trenutnoj živi u trošnoj kući sa još četiri člana porodice.

- Dobili smo plac za kuću i na toj lokaciji bi trebalo da se gradi. Od sutra će taj plac biti na moje ime. Kuća u kojoj živimo je izgrađena za vreme rata, pripadala je mom dedi, ocu, pa meni. Ne može da se renovira - objasnio je Markov otac, Toma Smiljković za Espreso.

On je dodao da njegova ćerka, Markova sestra radi u Vrnjačkoj banji kao poslastičar i da odvaja novac od svoje plate kako bi pomogla bratu.

Otac je zaposlen u obližnjoj školi i radi za minimalac, a majka je trenutno bez posla i odaziva se na svaku poslovnu ponudu. Baka, koja takođe živi sa njima, nema penziju.

Toma dodaje da ni on ni supruga nisu lenji, te da prihvataju poslove koje im se nude, te se bore na svaki mogući način za svoju decu.

Pored teške životne priče, Marko je i dalje nasmejan i pun života, a nije mu nikako bilo lako.

- Marko je imao tri operacije. Teško je. Po mesec dana bude na lečenju u Beogradu. Lekar koji ga je lečio vodio ga je svuda po bolnicama kao rođenog sina. Ja sam svestan svega, sve su mi lekari rekli i gledao sam operaciju. Rekli su mi: "Vi morate da znate da iz ovoga može da izađe i nešto loše, ali za sada je dobro." Marko je veseo i jak, hrabar. Borimo se da uradimo sve što možemo - ispričao je otac za naš portal.

Toma kaže da svako ko ne veruje da je njihova porodica vredna slobodno može da dođe kod njih i sam se uveri. On bi radio i drugi posao, ukoliko bi mu to donelo zaradu od koje bi porodicu izdržavao.

Od Marka ne očekuje nikakvu pomoć, iako radi sve što je u njegovoj mogućnosti.

Dečak
foto: Boban Pribanović

U trenutnoj kući je život blizu nemogućem, jer se tokom prošle godine srušio plafon u sobi dok su Marko i njegova sestra Milica spavali. Srećom nisu povređeni. U skromnom domu imaju smederevac, stari televizor i krevete nekoliko puta starije od Marka.

Ohrabrujuće vesti su te da je porodica dobila plac i da se uskoro očekuje izgradnja novog doma. Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete ovim ljudima na bilo koji način oni bi vam bili veoma zahvalni i učinili biste dobro delo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.