"LEKARI SU REKLI DA MARKO MOŽE DA PROĐE LOŠE, ŽIVIMO U STOGODIŠNJOJ KUĆI": Njegov otac za ESPRESO otkriva sav JAD!
Marko Smiljković, Foto: Boban Pribanović

POMOZIMO IM!

"LEKARI SU REKLI DA MARKO MOŽE DA PROĐE LOŠE, ŽIVIMO U STOGODIŠNJOJ KUĆI": Njegov otac za ESPRESO otkriva sav JAD!

Toma je za Espreso rekao da njegova porodica ne beži od posla, ali i da "grcaju u siromaštvu"

Objavljeno:

Marko Smiljković (17) iz mesta Gornja Ržanica kod Aleksandrovca, iako je jako mlad, suočava se sa ozbiljnim životnim problemima.

Živi u trošnoj kući staroj više od 100 godina i narušenog je zdravstvenog stanja.

Ima potkožne tumore glave na vratu, tumore desne strane trupa, preživeo je operaciju testisa, ugradnju čelične šipke u kičmeni stub i operaciju skolioze.

Nakon godina borbe napokon ga je obradovala lepa vest. Dobio je na poklon plac koji je namenjen za izgradnju kuće u kojoj će cela njegova porodica živeti.

U trenutnoj kući živi 4 člana porodice, pa su pored Marka tu i njegovi roditelji i baka koja ima 82 godine i nažalost nema penziju.

- Dobili smo plac za kuću i na toj lokaciji bi trebalo da se gradi. Od sutra će taj plac biti na moje ime. Kuća u kojoj živimo je izgrađena za vreme rata, pripadala je mom dedi, ocu, pa meni. Ne može da se renovira - objašnjava Markov otac, Toma Smiljković za Espreso.

On dodaje da njegova ćerka, Markova sestra radi u Vrnjačkoj banji kao poslastičar i da odvaja novac od svoje plate kako bi pomogla bratu.

Otac je zaposlen u obližnjoj školi i radi za minimalac, a majka je trenutno bez posla i odaziva se na svaku poslovnu ponudu.

Toma dodaje da ni on ni supruga nisu lenji, te da prihvataju poslove koje im se nude, te se bore na svaki mogući način za svoju decu.

Marko Smiljković
Marko Smiljkovićfoto: Boban Pribanović

Pored teške životne priče, Marko je i dalje nasmejan i pun života, a nije mu nikako bilo lako.

- Marko je imao tri operacije. Teško je. Po mesec dana bude na lečenju u Beogradu. Lekar koji ga je lečio vodio ga je svuda po bolnicama kao rođenog sina. Ja sam svestan svega, sve su mi lekari rekli i gledao sam operaciju. Rekli su mi: "Vi morate da znate da iz ovoga može da izađe i nešto loše, ali za sada je dobro." Marko je veseo i jak, hrabar. Borimo se da uradimo sve što možemo - dodaje otac za naš portal.

Marko Smiljković
Marko Smiljkovićfoto: Boban Pribanović

Toma kaže da svako ko ne veruje da je njihova porodica vredna slobodno može da dođe kod njih i sam se uveri. On bi radio i drugi posao, ukoliko bi mu to donelo zaradu od koje bi porodicu izdržavao.

Od Marka ne očekuje nikakvu pomoć, iako radi sve što je u njegovoj mogućnosti.

U trenutnoj kući je život blizu nemogućem, jer se tokom prošle godine srušio plafon u sobi dok su Marko i njegova sestra Milica spavali. Srećom nisu povređeni. U skromnom domu imaju smederevac, stari televizor i krevete nekoliko puta starije od Marka.

Markova kuća
Markova kućafoto: Boban Pribanović

Ohrabrujuće vesti su te da je porodica dobila plac i da se uskoro očekuje izgradnja novog doma. Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete ovim ljudima na bilo koji način oni bi vam bili veoma zahvalni i učinili biste dobro delo.

Hajde da zajedno pomognemo jednoj porodici i obezbedimo im krov nad glavom, jer smo dokazali nebrojeno puta da to možemo.

Marko Smiljković Ržanica - Aleksandrovac

Dinarski žiro račun: 325-9300600148800-74 Vojvođanska banka.

Marko ispred kuće
Marko ispred kućefoto: Boban Pribanović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.