Lončar: Kovid propusnice dale najbolje rezultate u motivisanju mladih da prime vakcinu
Zlatibor Lončar, Foto: Aleksandra Čolić

vakcinacija put do normalnog života

Lončar: Kovid propusnice dale najbolje rezultate u motivisanju mladih da prime vakcinu

Lončar je kazao da je na Stomatološkom i Farmaceutskom fakultetu u Beogradu vakcinisano više od 60 odsto studenata, a na Veterinarskom nešto ispod 60 odsto studenata

Objavljeno:

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da su kovid propusnice dale najbolje rezultate u motivisanju mladih da se vakcinišu protiv virusa korona i ponovio da je vakcinacija jedini način da pobedimo pandemiju i što pre se vratimo normalnom životu.

Ministar je kazao da su ankete pokazale da najveći broj mladih na pitanje zašto ne želi da se vakciniše odgovara sa ''ne zna'', kao i da je ideja da se u promociji vakcinacije na fakuletima uključe i studenti,posebno Medicinskog fakulteta gde je, kako kaže, vakcinisano više od 90 odsto studenata, prenosi Tanjug.

- To je u planu da se radi u budućnosti, da naši stručnjaci više idu na fakultete, posebno one gde je manje vakcinisani, ali i da uključe i studenti medicine - rekao je Lončar na panelu "Imunizacija mladih" Panel diskusiju organizuje Fakultet organizacionih nauka i Studentski parlament Univerziteta u Beogradu i Studentska konferencija Univerziteta Srbije.

Lončar je kazao da je na Stomatološkom i Farmaceutskom fakultetu u Beogradu vakcinisano više od 60 odsto studenata, a na Veterinarskom nešto ispod 60 odsto studenata.

- Znači da može, od vas zavisi, tu smo da razjasnimo koje su vaše dileme i da vam kažemo samo činjenice. Jedini zadatak zdravstvenih radnika je da uradimo sve da spasemo zdravlje i živote vas i vaših roditelja i kroz to gledajte sve mere koje donosimo - rekao je Lončar.

Naglasio je da država ima obavezu prema onima koji su se vakcinisali i ispunili svoju obavezu, a koji kako kaže, treba da budu glasniji i da se bore za svoja prava.

- Oni koji su protiv vakcine ubedili su vas da su oni elita, a vakcinisani se ne čuju. Tražite svoja prava jer ste vakcinisali i zaslužujete najveću bezbednost gde god da ste - rekao je Lončar.

Pozvao je studente da se vakcinišu navodeći da su u poslednjem talasu epidemije obolevali i mladi u velikom broju, a da se ne zna kakav će biti sledeći talas.

- Treba da reagujemo na situaciju u kojoj se nalazimo, a ne da se bavimo predviđanjima - poručio je Lončar.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media