Čen Bo: Od svih kompanija tražimo da poštuju zakone Srbije i ugovore s radnicima
Čen Bo, Foto: Printscreen/youtube/Министарство одбране и Војска Србије

oglasila se ambasadorka kine

Čen Bo: Od svih kompanija tražimo da poštuju zakone Srbije i ugovore s radnicima

Ona je dodala da je "nadzor medija uvek dobrodošao, ali da "lažne informacije nikad nisu prihvatljive" i da treba pročitati izveštaje kineske kompanije

Objavljeno:

Ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo izjavila je danas da ambasada od svih kineskih kompanija zahteva da se pridržavaju zakona i propisa Srbije i da sa radnicima postupaju u skladu sa ugovorom.

Čen Bo je na pitanje N1 o slučaju Linglong, rekla da su svi videli medijske izveštaje o uslovima rada, ali i dodala da se nada da će svi pročitati šta s tim u vezi ističe i kineska kompanija.

"Možda ste primetili i da nadležni resori Srbije ne smatraju da u kineskoj kompaniji ima navedenih teza pojedinih medija", rekla je Čen Bo.

Ona je dodala da je "nadzor medija uvek dobrodošao, ali da "lažne informacije nikad nisu prihvatljive" i da treba pročitati izveštaje kineske kompanije.

Kineska kompanija Linglong saopštila je juče da su vijetnamski radnici uključeni u projekat izgradnje fabrike u Zrenjaninu angažovani od strane jednog od njihovih izvodjača radova, kompanije TEPC (China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction Co., Ltd, Ogranak Beograd) sa kojom rade na izradi plana smeštanja radnika u prostore sa boljim uslovima za život.

"Od izvodjača je zahtevano da se vijetnamski radnici u najkraćem mogućem roku privremeno premeste u drugi bolji smeštaj, a nakon što plan stalnog smeštaja bude formiran, radnici će biti smešteni u objekte ;sa ;znatno boljim uslovima. Isto tako, od izvodjača smo dobili informaciju da su pasoši vraćeni vijetnamskim radnicima", navodi se u saopštenju koje je prenela u četvrtak Nova.rs.

Ambasadorka Kine danas je još rekla da su "svih ovih godina kineske kompanije učinile napore da doprinesu ekonomskom razvoju Srbije" i izrazila uverenje da "svi srpski gradjani mogu da vide, osete konkretne rezultate te saradnje".

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.