NARODNO POZORIŠTE U SUBOTICI RADI NA TRI JEZIKA! Sada će teatar posle 17 godina zasijati kao nikada (FOTO)
Jedno od najstarijih pozorišta u Vojvodini, Foto: Youtube/Dinovizija Subotica

Oporavak turizma u Subotici

NARODNO POZORIŠTE U SUBOTICI RADI NA TRI JEZIKA! Sada će teatar posle 17 godina zasijati kao nikada (FOTO)

Posle više od 17 godina, glumci i umetnici imaće na raspolaganju dve dramske i jednu koncertnu dvoranu

Objavljeno:

Jedno od najstarijih pozorišta u Vojvodini upravo se nalazi u Subotici, mesto gde turisti, ali i stanovnici ovog grada mogu da uživaju u kulturnom sadržaju i to na čak tri jezika: srpskom, mađarskom i hrvatskom.

Narodno pozorište je multikulturalnost Subotice u malom, a sada se njegova rekonstrukcija privodi kraju, tačnije, stiglo se do faze 8.2, pa će tako ovo biti centar kulture ne samo za grad nego i za čitav region, gde je u planu da se održe brojne manifestacije i na originalni način upotpunimo rad.

“Rekonstrucija Narodnog pozorišta u Subotici se finansira iz republičkog, pokrajinskog i gradskog budžeta, od trenutka kada je proglašeno od kapitalnog značaja za Republiku Srbiju. Što se sredstava tiče, u periodu od 2016. pa sve do 2020. godine, izdvojeno je milijardu i 250 miliona dinara. Udrađeno je sve do te faze koja se tiče finalnih radova i opremanja, čijim će se završetkom glumci, uprava, tehnika i svi zaposleni vratiti u Narodno pozorište nakon dugih 17 godina”, rekao je za Subotica živi, Miloš Nikolić, direktor Narodnog pozorišta Subotica.

Posle više od 17 godina, glumci i umetnici imaće na raspolaganju dve dramske i jednu koncertnu dvoranu. Koncertna dvorana, velika sala koja broji do 500 ljudi, kamerna scena, probne sale za glumice i glumce samo su neke od noviteta u ovoj predivnoj zgradi

Završetkom 8-2 faze pozorište će imati sve uslove za rad u velikoj, odnosno pozorišnoj, glavnoj sali, potrebne prostore za rad glumaca, tehnike, uprave i administracije, kao i potrebne javne prostore. Takođe, sve prostore u zaštićenom delu objekta, uključujući centralni hol i Balsku dvoranu.

„Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se sufinansira sredstvima iz budžeta Grada, a na osnovu Rešenja o raspodeli sredstava budžeta Grada Subotice za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2021. godini, donetog od strane Gradonačelnika Grada Subotice. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.