Subotica: TRI ŠKOLE DOBILE SREDSTVA od Grada i Pokrajine za sanaciju prostora
Osnovna škola ,,Kizur Ištvan” je dobila ukupno 8,2 miliona dinara, Foto: Subotica živi

DOBRA VEST

Subotica: TRI ŠKOLE DOBILE SREDSTVA od Grada i Pokrajine za sanaciju prostora

Osnovna škola ,,Kizur Ištvan” je dobila ukupno 8,2 miliona dinara

Objavljeno:

Grad Subotica i Pokrajinska vlada Vojvodine izdvajaju sredstva u ukupnom iznosu od 17 miliona dinara za sanaciju prostorija tri subotičke osnovne škole. Osnovne škole “Kizur Ištvan”, “Sveti Sava” i “Sečenji Ištvan” dobiće kroz ova sredstva nove sanitarne čvorove, pa će taj problem u ovim obrazovnim ustanova biti trajno rešen. Radovi se izvode fazno, a u nekim školama su već počeli.

“Osnovna škola ,,Kizur Ištvan” je dobila ukupno 8,2 miliona dinara, od kojih je veći deo dodeljen od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, a drugi deo finansira Grad Subotica. Sada je prava prilika da se ovim projektom obuhvate svi radovi koji su potrebni da bi škola normalno funkcionisala. U delu zgrade gde nastavu pohađaju učenici od prvog do četvrtog razreda, biće izvršeno saniranje sanitarnih čvorova i zastarelih kanalizacionih cevi”, ističe Dejan Anđelović, direktor ove škole .

Subotica
foto: Subotica živi

Kako direktor OŠ “Kizur Ištvan” navodi škola bi nakon ovih radova trebalo lakše da fukcioniše, jer će problemi konačno biti rešeni. Ističe važnost ovih radova, koji podrazumevaju adaptaciju i sanaciju sanitarnih čvorova, zamenu dotrajalih cevi koje se nalaze unutar zgrade, kao i rekonoviranje školskog hola, koji će biti obuhvaćen ovim radovima. Ističe da će ova investicija promeniti način rada zaposlenih i dece koja pohađaju školu.

Subotica
foto: Subotica živi

“Do sada smo imali dosta problema oko funkcionisanja samog odlaska vode. Rešavanjem ovog problema, olakšaćemo rad našim zaposlenima kao i pomoćnom osoblju, a deci pružiti uslove za bolje učenje i boravak”, dodao je direktor škole za Subotica živi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.