KADA ĆE BITI ZIMSKI RASPUST? Škole i roditelji u neizvesnosti, čeka se odluka Kriznog štaba, U IGRI SU OVI DATUMI
Ilustracija, Foto: EPA/SASCHA STEINBACH

RASPUST

KADA ĆE BITI ZIMSKI RASPUST? Škole i roditelji u neizvesnosti, čeka se odluka Kriznog štaba, U IGRI SU OVI DATUMI

Epidemiolog dr Predrag Kon govorio je svojevremeno da se ne razmišlja o produžetku zimskog raspusta, već da bude pomeren za početak decembra

Objavljeno:

Produženi novembarski raspust već je dao rezultate, kažu prosvetari. Situacija sa koronom u školama znatno je mirnija, manje je zaraženih, a đaci i nastavnici vratili su se potpuno odmorni u škole.

Zato se povela priča da bi i zimski raspust, koji treba da počne 31. decembra, trebalo pomeriti za 15. decembar i tako osigurati da se stanje sa korona virusom ponovo ne pogorša.

- Ni prošle godine nismo uspeli da dođemo do Nove godine, već smo se raspustili oko 19. decembra. Nisam sigurna da li će i ove godine biti tako budući da se sada situacija smirila. Mislim da će, ako se ovako nastavi i ne bude pogoršanja, zimski raspust početi pred Novu godinu, kako je i planirano kalendarom. Međutim, to je još rano prognozirati, pošto tek treba da vidimo kako će se situacija s oboljevanjem dalje odvijati - kaže za Telegraf Jasna Janković iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS).

Ni u Ministarstvu prosvete još ne znaju da li će zimski raspust biti pomeran i to pitanje pokrenuće tek ako im Krizni štab preporuči.

Epidemiolog dr Predrag Kon govorio je svojevremeno da se ne razmišlja o produžetku zimskog raspusta, već da bude pomeren za početak decembra.

- Da bude ranije, o svemu tome se razmišlja. Naravno, prvo i osnovno je gledati zdravlje dece. To je najvažnije. To pitanje je bilo na Kriznom štabu, rečeno je da će se o tome još raspravljati i to je normalno na dnevnom radu - naveo je epidemiolog.

Bonus video:

00:23

OVO NISTE VIDELI,OVACIJE I DOČEK ZA PIKSIJA: Kako je selektor pao u zagrljaj DRIZIĆU i kako ga je dočekao APLAUZ

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.