ZA ČETIRI DANA KROZ ZLATIBOR PROŠLO SKORO 100.000 TURISTA: Srpska planina bila puna kao šibica
Zlatibor, Foto: RINA

OBORENI REKORDI

ZA ČETIRI DANA KROZ ZLATIBOR PROŠLO SKORO 100.000 TURISTA: Srpska planina bila puna kao šibica

Poznato je da su prednosti Zlatibora što, pored uređenog centra, obuhvata i široke prostore za šetnje i pešačenja, mirisne četinare i visoravni

Objavljeno:

Tokom minulih prazničnih dana planina Zlatibor oborila je rekorde posećenosti u ovom periodu. Oko 25.000 ljudi dnevno je boravilo u ovom turističkom mestu.

„Na Zlatiboru je tokom proteklog vikenda bilo oko 30 odsto više gostiju nego što ih inače dolazi u ovo doba godine. Interesovanje je bilo veliko, kako za hotelski tako i za smeštaj u privatnoj režiji. To je još samo jedan pokazatelj da je Zlatibor planina koja je za posetioce atraktivna tokom cele godine, a svi koji dođu ovde zaista mogu da uživaju u velikom broju raznovrsnih sadržaja”, izjavio je za RINU Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

Posebno interesovanje, kao što se očekivalo, i dalje vlada za zlatiborsku „Gold gondolu” koja je radila i za vreme praznika. U njenim kabinama od centra planine do vrha Tornika vozilo se tokom prazničnih dana preko 5.000 ljudi.

Zlatibor, Uskrs na Zlatiboru
foto: Rina

Posećeni ugostiteljski objekti radili su poštujući sve epidemiološke mere. A s obzirom na to da su pogodni vremenski uslovi privukli veliki broj posetilaca, čekalo se i na mesto na klupama koje se nalaze na Kraljevom trgu uz samo zlatiborsko jezero.

Poznato je da su prednosti Zlatibora što, pored uređenog centra, obuhvata i široke prostore za šetnje i pešačenja, mirisne četinare i visoravni, izuzetno prirodno bogatstvo. Mnogi su se vratili prirodi u ovo vreme povećane brige za zdravlje u pandemiji kovida-19, pa gosti Zlatibora svoje vreme najčešće provode u dugim šetnjama uređenim stazama i planinarenju. A veliko interesovanje i ovog puta ovde je vladalo za Stopića pećinu, Muzej „Staro selo” Sirogojno, vodopad u Gostilju, tematski park „El Paso siti”, dok su se najmlađi zabavljali u Dino i Avantura parku koji se nalaze u samom centru Zlatibora.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media