LET IZNAD ZLATNE PLANINE! Gold gondola iz meseca u mesec postavlja nove rekorde (FOTO)
Gold gondola, Foto: RINA

opština čajetina

LET IZNAD ZLATNE PLANINE! Gold gondola iz meseca u mesec postavlja nove rekorde (FOTO)

Gold gondola će još dugo biti najveća atrakcija i jedan od stubova razvoja turističke ponude ne samo Zlatibora, već i celog regiona

Objavljeno:

Najvažnija i najrazvijenija privredna grana opštine Čajetina koja se nalazi u zlatiborskom oktugu je turizam, a sa njim i ugostiteljstvo, saobraćaj i trgovina. Svake godine na hiljade turista poseti Zlatibor, a skoro da nije bilo gosta koji je uživao u planinskoj oazi, a da se nije otisnuo u vožnju Gold gondolom.

Prema rečima posetilaca, događalo se da su skretali i do stotinak kilometara sa planiranog puta samo da bi iskusili let iznad Zlatne planine i uspomene sa odmora.

Gold gondola Zlatibor
foto: Rina

Od ove godine, uspomene sa Zlatibora mogu da izblede ako među njima nije let zlatnom gondolom, jer su turisti dobili mogućnost da dožive Zlatibor iz ptičje perspektive. Gondola je gostima približila „jedan drugi Zlatibor“ i ponudila alternativu gužvi, sezonskoj vrevi, noćnom životu, a zaljubljenicima u prirodu dala priliku da uživaju u živopisnim i skoro netaknutim predelima naše najposećenije planine.

O atraktivnosti gondole dovoljno govore i ogromni redovi, koji se nižu već od ranih jutarnjih časova, čak i pre početka rada instalacije. Veliki broj hotela, ali i turističkih agencija iz zemlje i okruženja, u sklopu svojih aranžmana poklanjali su gostima karte za vožnju gondolom.

Gold gondola iz meseca u mesec postavlja nove rekorde, a ovoga leta praktično nije bilo dana u kojem je prevezeno manje od hiljadu putnika.

Gold gondola
Gold gondolafoto: Rina

Sama letnja sezona je, kao što je uobičajeno, privukla ogroman broj domaćih i stranih gostiju, pa je gondola bila u prilici da ugosti i posetioce iz daleke Indije i Pakistana, dok je poseban kuriozitet bila poseta dvoje aktivnih ruskih kosmonauta, koji su izrazili želju da se zalepršaju nebom u najdužoj panoramskoj gondoli na svetu. I veliki broj sportskih ekipa koje Zlatibor godinama koriste kao bazu za pripreme, koristili su slobodno vreme da uživaju u novoj atrakciji.

Pored svega, JP "Gold gondola Zlatibor2 nije zanemarilo ni svoju društvenu odgovornost, ali ni humanitarni karakter, pa su početkom leta poklon vožnju dobili svi radnici crvene kovid zone Zdravstvenog centra Užice, koji su bili na rehabilitaciji na našoj planini. Posebna pažnja je posvećena deci, kao i osobama sa posebnim potrebama, jer njihov osmesi i zadovoljstvo imaju veliki značaj i bude najnežnije emocije. Poslednjii su bili su učesnici Međunarodnog dečjeg festivala folklora „Licidersko srce“, na kojem su, uz decu iz Srbije, priliku da se provozaju imali i brojni učesnici iz Ukrajine, Moldavije, Bugarske, Egipta, itd.

Sama izgradnja gondole
Sama izgradnja gondolefoto: Youtube/Printscreen

Na Preobraženje 2015. godine, na naš veliki praznik, postavljen je kamen temeljac na lokaciji današnje početne stanice gondole u samom centru Zlatibora. Taj događaj će postati najznačajniji datum za ceo ovaj projekat i, na neki način, biti sudbinski utkan u povest zlatiborskog kraja, jer je pet godina kasnije, opet na Preobrženje, Gold gondola napokon puštena u probni rad.

Rezultati koje gondola iz meseca u mesec beleži daju za pravo da se sa velikom sigurnošću i optimizmom očekuje i naredna sezona, a ako se po jutru dan poznaje, Gold gondola će još dugo biti najveća atrakcija i jedan od stubova razvoja turističke ponude ne samo Zlatibora, već i celog regiona.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Čajetina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.