POKRENI ZELENU TURU! Čajetina nema divlje deponije, a kroz ova mesta može da se prođe električnim autom! FOTO/VIDEO
Električni automobil, Foto: Printscreen/youtube/TV Čajetina

OPŠTINA ČAJETINA-ZELENA OPŠTINA

POKRENI ZELENU TURU! Čajetina nema divlje deponije, a kroz ova mesta može da se prođe električnim autom! FOTO/VIDEO

Vozila u ponudi se mogu iznajmiti za mnoge zanimljive ture

Objavljeno:

Imajući u vidu sve veću zagađenost životne sredine, Opština Čajetina nastojoji da bude prva ekološka opština u Srbiji, pa je shodno tome Turistička organizacija Zlatibor u saradnji sa firmom "Vozim na struju" pokrenula projekat koji će posetiocima omogućiti da obiđu zlatnu planinu na jedan drugačiji način koristeći električna vozila koja su potpuno ekološki prihvatljiva, 100 odsto na struju, kao i bicikle koje imaju elektro asistenciju, a mogu se koristiti i kao običan bicikl.

Električni auto
Električni autofoto: Printscreen/youtube

Vozila u ponudi se mogu iznajmiti za ture koje podrazumevaju obilazak Sirogojna, Stopića pećine, Vodopada u Gostilju, Ljubiša, El Paso tematskog parka, ili Mokre Gore i Drvengrada sa Šarganskom osmicom i stanicama Vitasi i Jatare, Crkvom Svetog Jovana Krstitelja.

Unutrašnjost električnog automobila
Unutrašnjost električnog automobilafoto: Printscreen/youtube

Kako se dalje navodi za ture su sve ulaznice za posete uključene u aranžman, a vozila je takođe moguće i samo iznajmiti i u sopstvenoj režiji po principu rent-a-car. Vozila se iznajmljuju u zgradi Turističke organizacije Zlatibor, a moguće ih je preuzeti kako na info-centru tako i u hotelu Buket.

Unutrašnjost električnog automobila
Unutrašnjost električnog automobilafoto: Printscreen/youtube

Cena za Zelena tura 1 je 7.500 dinara, a Zelena tura 2 je 8.000 dinara, ostavlja se depozit u iznosu od 100e.

Za sve informacije pozovite na 031/845-103

Direktor Vladimir Živanović istakao je ranije da je na parkingu ispred Turističke organizacije postavljen je punjač za električna vozila, a ova usluga je besplatna za sve korisnike.

- S obzirom da Čajetina nema divlje deponije na svojoj teritoriji, uskoro otvaramo postrojenje za preradu otpadnih voda, a i „Gold gondola“ ne zagađuje okolinu, mi težimo tome da budemo „zelena“ opština. Želimo da to nastavimo, da savremenim turistima ponudimo mogućnost punjenja svojih električnih automobila, te smo ugradili električni punjač na parking ispred Turističke organizacije. Punjenje je potpuno besplatno. Pre svega nam je želja bila da izađemo u susret ljudima koji imaju ovakva vozila, stoga se naš punjač već nalazi i na zvaničnim mapama koje vozači koriste – kaže Živanović, prenosi TV Čajetina.

Punjač za električne automobile
Punjač za električne automobilefoto: Printscreen/youtube

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Čajetina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Bonus video:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.