KORONA BROJKE U MAČVANSKOM OKRUGU: Još 277 novoobolelih, u Šapcu najviše
Bolnica, Foto: Ministarstvo odbrane

virus

KORONA BROJKE U MAČVANSKOM OKRUGU: Još 277 novoobolelih, u Šapcu najviše

Trenutno se na bolničkom lečenju nalazi 129 kovid pacijenata, pet više nego u sredu, tri su na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a dva su intubirana

Objavljeno:

Brojke pregleda, snimanja i hospitalizovanih mogu da variraju, ali zajedinčki izveštaj Opšte bolnice i Doma zdravlja ’’Dr MilenkoMarin’’ od 27. septembra ne može da prođe bez preminulih pacijenata na kovid odeljenjima. Potvrđena su još dva smrtna slučaja povezana sa kovidom pa ih je u tri novembarska dana već devet, a čak 83 računajući i prošli mesec.

U Trijažnom centru u sredu je pregledano 210 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, šesnaest manje nego dan pre, od kojih se 60 javilo prvi put sa simptomima moguće kovid infekcije, a ostalo su bili kontrolni pregledi. Infektologu je iz Trijaže upućeno 55 osoba na dodatni pregled, a kroz ambulantu Infektivnog odeljenja prošlo ih je ukupno 137 sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju pri čemu njih 31 do sada nije dolazilo. Na 163 snimka pluća Služba za radiološku dijagnostiku dijagnostikovala je 29 novih pneumonija. Trenutno se na bolničkom lečenju nalazi 129 kovid pacijenata, pet više nego u sredu, tri su na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a dva su intubirana.

Bolje informacije stižu iz šabačkog Zavoda za javno zdravlje prema kojima je tokom jučerašnjeg dana na području Mačvanskog okruga bilo 14 manje novopozitivnih, a 63 manje obolelih nego dan pre. Potvrđeno je 227 pozitivnih uzoraka na kovid-19, a Šabac konačno nije trocifren i ima 94 novozaražena, Loznica 55, a 26 Bogatić. Dvocifreni su još Vladimirci 19 i Mali Zvornik 15, dok ih Krupanj ima devet, Koceljeva šest, a tri Ljubovija. Od trenutno 3.571 obolele osobe najviše ih je u Šapcu 1.504 i Loznici 882, dok u šest opština nijedna nema više od 407 koliko ih je u Bogatiću. U Vladimircima boluju 224 osobe, Krupnju 204, Koceljevi 148, Malom Zvorniku 102, a sto ih u Ljuboviji.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.