DR UDOVIČIĆ: Zdravstveni radnici umorni, 70 odsto KAPACITETA angažovano, KOVID PROPUSNICE su iznuđena mera
Dr Ivan Udovičić, Foto: Kurir TV Printscreen

kovid propusnice

DR UDOVIČIĆ: Zdravstveni radnici umorni, 70 odsto KAPACITETA angažovano, KOVID PROPUSNICE su iznuđena mera

Ovo predugo traje, mi smo očekivali još prošle nedelje da će epidemiološka krivulja da krene naniže, to se ne dešava

Objavljeno:

Kovid propusnice su iznuđena mera jer ovaj talas epidemije virusa korona predugo traje, kazao je danas direktor Vojnomedicinskog centra Karaburma dr Ivo Udovičić, izražavajući nadu da će dati rezultate.

Kako je kazao, ovaj talas traje od početka septembra i od tada stalno imamo preko 4.000, pet, pa i 8.000 novozaraženih na dnevnom nivou i procenat smrtnosti je veliki.

- Ovo predugo traje, mi smo očekivali još prošle nedelje da će epidemiološka krivulja da krene naniže, to se ne dešava, čak poslednja dva dana imamo porast broja, tako da je ova mera iznuđena - kazao je dr Udovičić za TV Prva.

Prema njegovim rečima, ako pitate zdravstvene radnike, oni će uvek reći da su za strožije mere jer znaju kako se epidemija suzbija.

- Međutim, moramo da vodimo računa i o drugim stvarima tako da se nadam da će ova iznuđena mera dati neke rezultate - rekao je.

Kada je reč o stanju u Vojnomedicinskom centru Karaburma, dr Udovičić kaže da su kapaciteti popunjeni, odnosno da i mesta koja se oslobode otpuštanjem pacijenata, maltene se istog momenta popune.

- Najveći problem su mesta u jedinici intenzivne nege. Trenutno imamo 20 pacijenata, to su sve teški pacijenti i svi su na respiratoru, na nekom od oblika mehaničke ventilacije i od tih 20 pacijenata samo je dvoje vakcinisanih i oni su u starijoj životnoj dobi sa komorbiditetima. I to je potvrda potpune efikasnosti vakcine - ukazuje dr Udovičić.

Navodi i da su zdravstveni radnici umorni, da je 70 odsto kapaciteta angažovano u kovid sistemu.

Ističe i da pacijenti koji su non kovid imaju pravo da se leče, kao i da medicinski radnici imaju pravo da leče i druge bolesti jer se, kako kaže, nisu školovali da samo rade u skafanderima i sa infektivnim bolestima.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.