"GLEDAJUĆI DUŠANOVU SLIKU VIDELA SAM POGLED SVOG BRATA": Upoznajte ženu VELIKOG SRCA i učestvujte u njenoj BORBI
Mirna Čampa, Foto: Printscreen/ YouTube/ RTV MAG, Privatna arhiva

svaka čast

"GLEDAJUĆI DUŠANOVU SLIKU VIDELA SAM POGLED SVOG BRATA": Upoznajte ženu VELIKOG SRCA i učestvujte u njenoj BORBI

- Sećanje na mog brata , sećanje na njegovu borbu, na jednog divnog čoveka i jeste moja borba kroz salon Anthony Beauty

Objavljeno:

Svet bi bio mnogo bolje mesto kada bismo više pomagali jedni drugima i obraćali pažnju na ljude koji nesebično daju kako bi nekome olakšali život. Ovoga puta govorimo o Mirni Čampi, ženi koja svakodnevno pomaže onima kojima je pomoć potrebna.

Mirna je otvorila salon i nazvala ga po bratu koji je izgubio život u borbi sa karcinomom. Salon se zove "Anthony Beauty". Njen trenutni cilj je da pomogne Dušanu Jakšiću, koji ju je podsetio na njenog brata.

- Snaga želje i volje za otvaranje salona traje jako dugo. U životu morate čekati trenutak da se sve kockice sklope, a onda dolazi vaših pet minuta. Mojih "5 minuta" bilo je kao " čekajući Godoa", nailazile su prepreke iz dana u dan, iz meseca u mesec ,iz godine u godinu. Sudbina! Mislim da sam nakon smrti svoga brata postala mnogo hrabrija,borbenija, odlučnija. Ojačala sam emotivno i psihički,i da kao što sam rekla nastavila sam da se borim za sebe, svog sina i za ljude koje volim - objašnjava Mirna.

Ova humana žena odlučila je da svoju borbu iskaže kroz rad u salonu i da prihod koji ostvari pokloni bolesnim osobama, kojima je vreme najveći neprijatelj.

- Sećanje na mog brata, sećanje na njegovu borbu, na jednog divnog čoveka i jeste moja borba kroz salon Anthony Beauty.

Mirnin salon
Mirnin salonfoto: Privatna arhiva

Mirna dodaje da je upravo salon mesto pomoću koga će ostati povezana sa svojim bratom i ta veza će, prema njenim rečima traja ti ceo život. Međutim, zanimalo nas je kako se odlučila da pomoć pruži upravo kroz fondaciju "Budi human".

- U grupi "Budi human" sam jako dugo, umem često da kažem da imam jednu godinu radnog staža tu i ponosim se time. Mnogo je borbi bilo za Dražana Vučića koji nas je ujedinio, za Marka, za Svetlanu, Andreju Mudrić,za Nikolu Rabrenovića, za Srđana Bagonju, za Milana, Dušana Jakšića, Vladicu Veselinovića. Dosta njih sa ove liste više nema, a svaki gubitak nekoga sa fondacije sam odbolovala, ali sam i dalje tu!

Mirnina borba ne prestaje, a trenutno se bori za zdravlje Dušana Jakšića, kome je saopštena dijagnoza - Ewing sarcoma, Juingov sarkom.

- Ideja da moja pomoć,mojih klijenata,rodbine i prijatelja na dan otvaranja salona ide Dušanu Jakšiću je apsolutno jasna. Tražila sam nit koja će borbu mog brata sa Dušanom povezati na neki način. Gledajući Dušanovu sliku videla sam pogled i oči svoga brata. Izbor je bio jasan.

Akcija je krenula 24.10.2021. godine u 10:45 časova. Simbolika jasna je samo Mirni, a nama da borba protiv vremena tek sledi. Klijenti salona su znali da je upravo taj dan poseban i ispoštovali su Dušana, svako na svoj način.

- Svi oni koji su tog dana posetili salon dolazili su u miru, ćutali smo, oči su bile pune suza, grlo puno knedli. Ali sve ide svojim tokom i sve ide po planu. Najjače za Dušana i njegovu pobedu! Imala sam preveliku podršku svih!

Mirnu je borba podstakla dovoljno da akciju produži i održi je svakog 24-og u mesecu, a sav prihod će biti uplaćen na račun fondacije "Budi human".

- Moja akcija traje svakog dana. Na Facebook stranici "Glas Pirota" je trenutno akcija za Mihajla Stamenkova koji boluje od Disenove distrofije. Tamo se nalazi post za uslugu masaže salona Anthony Beauty.

Mirnu korona nije sprečila da čini dobro delo, pa čak i za taj uporan virus ima jasnu poruku.

- Ono što želiš,možeš i umes da pružis ,nema sile koja će te zadržati. I odgovor je "ne",nije teško dok postoji volja i želja!

Čampa poziva i svoje kolege i koleginice da se pridruže ovoj akciji ili da pokrenu svoju. Pomoć ne mora da bude samo materijalne prirode, već i lepa reč, zagrljaj i podrška mogu biti dovoljni nekome ko se bori za život.

Dušanu Jakčiću su neophodna sredstva za lečenje u inostranstvu, za specijalističke i kontrolne preglede, rehabilitacije, za medikamente i terapije kao i za putne troškove smeštaj. Njegov san je da ozdravi i jednog dana postane doktor, kako bi mogao da pomogne drugima. Sredstva možete uplatiti na račun fondacije "Budi human - Aleksandar Šapić".

Sat otkucava, budimo ujedinjeni u borbi i pružimo novu šansu Dušanu. On to zaslužuje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.