TRIJUMF HUMANOSTI U SC RAKOVICA - DRULOVIĆ PORUČUJE ZA ESPRESO! Da se Radovan oporavi i vrati svojoj PORODICI VIDEO
SC Rakovica, Foto: Emilija Jovanović

najnovija uspešna akcija fk miljakovac

TRIJUMF HUMANOSTI U SC RAKOVICA - DRULOVIĆ PORUČUJE ZA ESPRESO! Da se Radovan oporavi i vrati svojoj PORODICI VIDEO

Organizator Jovan Simić i proslavljeni as Ljubinko Drulović govorili su za Espreso o plemenitoj akciji koja je okupila legende srpskog fudbala

Objavljeno: 19:56h

SC Rakovica je u sredu uveče bio domaćin još jedne u nizu humanitarnih utakmica koje organizuje FK Miljakovac kako bi pomogao onima kojima je takva pomoć društva neophodna.

Ovoga puta, u pitanju je bilo plemenito delo sakupljanja novca za lečenje proslavljenog fudbalskog golmana Radovana Radakovića, ali i skretanje pažnje javnosti na ovu humanitarnu akciju.

Bivši čuvar mreže Partizana, Voždovca, Obilića, Zemuna, Šturma i Standarda, između ostalih, najbolje trenutke karijere doživeo je u crno-belom dresu kluba iz Humske sa kojim je dva puta bio šampion i jednom pobednik Kupa Jugoslavije.

Radovan Radaković
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Krajem 2020. godine, u trenutku najveće sreće što će ponovo postati otac, Radaković je saznao da je teško bolestan. Uspostavljena mu je dijagnoza difuzni karcinom želuca i od tada kreće borba sa ovom opakom bolešću.

U januaru 2021. godine, primljen je u Klinički centar Srbije radi operativnog lečenja tumorske promene želuca, ali zbog osnovne bolesti hirurška intervencija nije bila moguća. Preporuka lekara su hemioterapije.

1 / 12 Foto: Espreso sport

Jedan miran porodičan život se pretvorio u agoniju. Radovanova supruga je od prevelikog stresa u 6. mesecu trudnoće izgubila bebu...

Za preostali deo lečenja i operaciju u Turskoj potrebno je još blizu 100.000 evra. Zato je akcija FK Miljakovac došla u pravi čas, a sprovedena je na najlepši mogući način.

1 / 8 Foto: Foto: Kurir/Damir Dervišagić

Brojni fudbalski asovi i Radakovićevi bivši saigrači odazvali su se pozivu za odigravanje utakmice za pomoć svom prijatelju, pa su se na parketu SC Rakovica zajedno našli Zoran Bata Mirković, Gordan Petrić, Aleksandar Čanović, Milivoje Ćirković, Albert Nađ, Ljubinko Drulović, Goran Trobok, Miroslav Radović, Brana Ilić, Nebojša i Nenad Marinković, Nenad Stojaković, Predrag Rogan, Dejan Rađenović i Danko Lazović.

Na samom početku meča, na centru terena se pojavio Nemanja Vidić, čuveni štoper Crvene zvezde, Spartaka iz Moskve, Mančester junajteda i reprezentacije Srbije koji je dodatno ulepšao događaj.

1 / 3 Foto: Foto: Kurir/Damir Dervišagić

U samoj utakmici Radakovićev tim je pobedio Miljakovac 5:3, svi su uživali na terenu i sjajno se zabavili, ali što je najbitnije doprineli plemenitoj misiji okupljanja. Ulaznica za utakmicu dobijala se na licu mesta uz dobrovoljni prilog.

Prezadovoljan je zato bio i Jovan Simić, organizator akcije i predsednik FK Miljakovac.

- Mislim da je sve proteklo sjajno i želeo bih da se zahvalim prvenstveno svim legendama fudbala koji su večeras bili sa nama i došli da pruže podršku, nebitno iz kog kluba. Hvala i našim fudbalerima (iz FK Miljakovac) koji su dali sve od sebe da ugostimo te legende na pravi način. Ono što smo hteli večeras je da pošaljemo poruku javnosti da je Radovanu Radakoviću potrebna pomoć. Mi možda jesmo klub iz najnižeg ranga takmičenja, ali imamo najuzvišenije motive i ciljeve. To je večeras bio cilj, da poručimo javnosti da je nekom iz našeg esnafa potrebna pomoć i nadamo se da će se uskoro skupiti potrebna sredstva.

Jovan je poznat i kao organizator sličnih humanitarnih akcija prodajom dresova poznatih fudbalskih asova.

- Ovde sam već uhodan jer je prošlo dosta godina od svega, ali svaka akcija nosi sa sobom jednu dozu iščekivanja i neizvesnosti oko toga kako će da ispadne. Ali ono što je najbitnije na kraju jeste da akcija zaista uspe, da prenese poruku ljudima i da sakupimo određena sredstva pomoći.

Jovan Simić
foto: Espreso sport

Simić se osvrnuo i na rezultate Miljakovca.

- Mi smo na jednoj nezavidnoj poziciji na tabeli, tek smo krenuli u takmičenje. Ali, nama rezultat nije primaran već da ukažemo srpskoj javnosti da fudbal može da se tretira na jedan lepši, pošteniji i normalniji način. Izazvali smo jedan lokal-patriotizam kod ljudi i zasada smo stvarno zadovoljni u kom smeru se to kreće - kaže Simić.

1 / 6 Foto: Espreso sport

Ljubinko Drulović je izjavio da Radakoviću i njegovoj porodici nije lako, ali da se nada srećnom ishodu.

- Pre svega je važno da ta operacija uspe, da se Radovan oporavi i vrati svojoj familiji i svojoj deci. Nadam se da će biti sve najbolje i da će se skupiti novac za tu operaciju u Istanbulu. A mi smo tu uvek da pomognemo koliko možemo našem divnom kolegi s kojim smo delili dobre trenutke pre svega. Veliki golman je bio za našu reprezentaciju i Partizan, nažalost sada prolazi kroz tešku životnu fazu, ali ja se nadam iskreno da će sve proći onako kako treba i da će ozdraviti.

Drulović je na terenu pokazao da klasa ne zastareva, a i te kako mu je prijalo što se sa starim prijateljima družio uz loptu, što je danas, prirodno, ređi slučaj na njihovim okupljanjima.

- Živimo u vremenu u kakvom živimo, ja kažem uvek je lepo videti stare prijatelje koje ne viđamo neki duži period, sa nekima se viđamo češće sa nekima ne, ali mi smo prijatelji za ceo život i koliko možemo jedni drugima ćemo pomoći. Organizacija i sve je stvarno za svaku pohvalu.

Ljubinko Drulović
foto: Espreso sport

Ljubinko odlično poznaje rivala reprezentacije Srbije u borbi za direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, s obzirom da je najbolje dane svoje trofejne karijere proveo u Portu. Prethodno je igrao za Žil Visente, a nakon Porto i za slavnu Benfiku na čijem Lužu će Piksijevi "Orlovi" juriti pobedu protiv Ronalda i drugova.

- Pratimo sve utakmice naših reprezentativaca, hvala Bogu, svi igraju dobro, zadovoljni smo. Najvažnije je da budu zdravi, a opet ponavljam, otkako je Stojković selektor milsim da reprezentacija igra stvarno dobro, igra ofanzivan fudbal i mislim da zaslužuje podršku i da je fantastična atmosfera. Nadam se da će se sve urađeno dosada na najbolji način završiti u Lisabonu. Svakako jedna teška i vrlo bitna utakmica, pritisak je veliki na obe selekcije, ali verujem da možemo da pobedimo.

Ljubinko Drulović
foto: Espreso sport

Drulović je zadovoljan i kako "večiti" rivali napreduju na klupskom nivou UEFA-inih takmičenja.

- Odlično, mislim da je to velika stvar. Možda su malo slabiji rezultati u poslednje dve utakmice, ali mislim da će i Zvezda i Partizan proći u prolećni deeo takmičenja i da su čak favoriti u svojim grupama za prvo mesto - procenio je Drulović.

Humanitarna utakmica, SC Rakovica, FK Miljakovac, Ljubinko Drulović
foto: Emilija Jovanović

Možemo zaključiti da je humanitarna akcija u SC Rakovica u potpunosti uspela i poželeti Radovanu Radakoviću da pobedonosno izađe i iz utakmice života.

Radovan Radaković
foto: Budi human

Za kraj podsetimo da Radovanu možete pomoći slanjem SMS poruke 1082 na 3030 i uplatom na namenske račune otvorene u humanitarnoj fondaciji “Budi human”:

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001216331-02

Uplatom na devizni račun:

160600000121638728 IBAN: RS35160600000121638728 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Espreso/FK Miljakovac/N. Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.