VESNA JE ZBOG NATO BOMBI OSTALA BEZ OBE NOGE: 7. novembar je poslednji ROK da joj POMOGNEMO, fali 5.000 EVRA!
Vesna Stojković/Ilustracija, Foto: Espreso/Privatna arhiva

939 na 3030

VESNA JE ZBOG NATO BOMBI OSTALA BEZ OBE NOGE: 7. novembar je poslednji ROK da joj POMOGNEMO, fali 5.000 EVRA!

Klinika "Oto Bok" dala je odobrenje da se Vesni proteze ugrade i sa 70% skupljenog novca, ali i da se preostali dug isplati 3 meseca nakon ugradnje...

Objavljeno: 12:12h

Vesna Stojković (51) je veliki borac, ne gubi nadu, ali joj je svaki dan sve teži jer neizvesnost ne prolazi. Ugradnja proteze odlaže se iz meseca u mesec jer novac koji je potreban još uvek nije prikupljen.

Ona je kao što bi svaka majka davne 1999. zaštitila svoje dete od bombe pa ostala bez obe noge. Ni nakon 22 godine ne odustaje.

- Da bih definitivno otišla na ugradnju proteza potrebno je da skupim 70 odsto ukupnog iznosa, što je negde još oko 5.000 evra. Nadam se da ću uspeti do 7. novembra, ovo mi je poslednja šansa, kaže uznemireno Vesna.

Klinika "Oto Bok" dala je odobrenje da se Vesni proteze ugrade i sa 70% skupljenog novca, ali i da se preostali dug isplati 3 meseca nakon ugradnje.

- Jako brinem, volela bih da konačno funkcionišem normalno, zbog sebe, ali i zbog svoje porodice. Veliko hvala svim ljudima koji su do sada pomogli, razumem situaciju u kojoj se nalazimo svi i da ljudi nemaju, priča Vesna za Espreso.

Odlaganje ugradnje loše utiče na Vesnino zdravlje, stres je neminovan, ali i mišići atrofiraju što znači da će i oporavak nakon ugradnje ići teže.

Vesna Stojković
foto: Privatna arhiva

Ova hrabra žena moli sve ljude da pomognu.

- Jedno što mi u ovom trenutku nedostaje su proteze kako bih pomogla svom detetu i suprugu koji su svih ovih godina bili uz mene. Plašim se da mi mišići ne propadnu u potpunosti i da ne ostanem vezana za krevet do kraja života, završava Vesna u suzama.

Podsetimo, kako je inače bila zaposlena u kasarni, tog 5. aprila 1999. godine, u momentu njenog dolaska na posao, dogodio se vazdušni napad na kasarnu. Kako joj je dete staro samo nekoliko meseci bilo u rukama, a nije imala prilike da ga skloni, jedino što joj je bilo važno, jeste da zaštiti nju. U tome je uspela, ali je Vesna nastradala, ostavši bez palca jedne noge i sa sedam polomljenih rebara.

U oktobru 2018. godine zbog ishemije i gangrenoznih promena Vesni je urađena amputacija desnog stopala, potom i čitave noge. A samo nekoliko meseci kasnije ostala je i bez leve noge.

Nakod dugog rehabilitacionog perioda kroz koji je prošla, dobila je dve proteze od Fonda za zdravstveno osiguranje, ali nažalost one nisu ni malo olakšale obavljanje osnovnih životnih funkcija. Kako kaže, svakodnevno strahuje od toga da će pasti, jer nema nikakvu stabilnost i oslonac.

Ovo su načini na koje možete donirati sredstva i pomoći Vesni

Slanjem SMS poruke: Upišimo 939 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human939 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823206-51

Uplatom na devizni račun: 160600000082349363

IBAN: RS35160600000082349363

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Vesna Stojković
foto: Privatna arhiva

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.