DA LI JE VAKCINACIJA TRUDNICA PROTIV KORONE BEZBEDNA? Ovo je zvaničan stav struke
Ovo je zvaničan stav struke, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

DA LI JE VAKCINACIJA TRUDNICA PROTIV KORONE BEZBEDNA? Ovo je zvaničan stav struke

U Srbiji se gotovo mesec dana govori o uvođenju kovid propusnica

Objavljeno:

Posle sednice Kriznog štaba na kojoj je doneta odluka da se od subote u 22 časa uvedu kovid propusnice, premijerka Srbije Ana Brnabić obratila se medijima.

- U našem Nacionalnom telu za imunizaciju sede najstručniji ljudi koje imamo u ovoj zemlji, kada oni kažu da je bezbedno onda je bezbedno - rekla je premijerka. Ja sam čula da je za trudnice apsolutno bezbedno. Lekari i u Kriznom štabu i koji vode trudnoće su rekli da je bezbedno, molim vas nemojte pričati da su rekli da nije bezbedno. Vi možete da kažete da nađete ginekologa koji će da kaže da nije, ali ja vam govorim o zvaničnom stavu struke i Lekarske komore, Medicinskog fakulteta i lekarima koji se time bave - bila je izričita Brnabić na pitanje o vakcinaciji trudnica.

U Srbiji se gotovo mesec dana govori o uvođenju kovid propusnica, ali se još procenjuju modaliteti i potencijalni efekti.

- Kovid propusnice su mehanizam koji jeste dosta marketinški, lako ih je zloupotrebiti, na njima nema fotografije, kada redar pogleda propusnicu ne zna da li ste to vi, a u Srbiji ne može svako da vam treži ličnu kartu. Ako bismo uparili lične karte i kovid propusnice, to je moguće, ali nam je za potrebna odluka Vlade. Ukoliko i kada uvedemo kovid propusnice, biće to onda kada bude i primenjivo - rekla je nedavno premijerka Ana Brnabić.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.