PROMENJENE SU MERE ZA ULAZAK U SRBIJU: Sada važe nova pravila za stanovnike jedne zemlje
Promenjene su mere, Foto: RINA

OBRATITE PAŽNJU

PROMENJENE SU MERE ZA ULAZAK U SRBIJU: Sada važe nova pravila za stanovnike jedne zemlje

U poslednja dva meseca veliki broj Indijaca se odlučio za dolazak u Srbiju, za svojevrsni “karantin turizam”, jer se naša zemlja nalazi u zelenoj zoni Evropske unije

Objavljeno:

Od pre nekoliko dana stupila su na snagu nova pravila za ulazak stranaca, ali i naših građana u Srbiju. Za većinu zemalja je i dalje obavezna potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test, a izuzetak su putnici koji dolaze iz Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije, Mađarske, Hrvatske, BiH ili Bugarske, kojima nisu neophodni nikakvi kovid papiri.

Iako se očekivalo da budu možda uvedene i strože mere, pre svega za one koji dolaze iz Crne Gore, s obzirom na to da je ovo zemlja koja je po broju zaraženih koronom u poslednjih 14 dana među deset najugroženijih na celoj planeti, to se, zasad, nije dogodilo.

Međutim, naše vlasti su odlučile da ukinu posebne mere koje su bile vezane za putnike koji su dolazili iz Indije, bilo da se radilo o građanima ove zemlje ili našim državljanima, a koje su bile na snazi u prethodnih mesec i po dana. Ubuduće će i za njih važiti uslovi kao i za većinu država širom sveta (osim sedam gorespomenutih).

Podsetimo, zbog delta soja koji je buknuo upravo u Indiji, svojevremeno su uvedene znatno strože mere po kojima je svim putnicima iz ove zemlje osim negativnog PCR testa ne starijeg od 48 sati, bio neophodan još jedan test po dolasku kod nas, zatim sedam dana karantina u kućnim uslovima, pa još jedan PCR. A troškove karantina i testova u Srbiji snosili su sami putnici.

U poslednja dva meseca veliki broj Indijaca se odlučio za dolazak u Srbiju, za svojevrsni “karantin turizam”, jer se naša zemlja nalazi u zelenoj zoni Evropske unije, te su koristili mogućnost da boravkom desetak dana kod nas ispune uslove za dalje putovanje u zemlje poput Kanade, Emirata, Katara...

Najveći broj turista iz Indije boravi u Beogradu, ali su stotine njih za privremenu destinaciju odabrale i Niš ili pojedine srpske planine.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.