JEDNOMESEČNA BEBA ZARAŽENA KORONA VIRUSOM IMA OBOSTRANU UPALU PLUĆA: Upućena na KBC "Dragiša Mišović"
Ilustracija, Foto: Profimedia

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA SE POGORŠAVA

JEDNOMESEČNA BEBA ZARAŽENA KORONA VIRUSOM IMA OBOSTRANU UPALU PLUĆA: Upućena na KBC "Dragiša Mišović"

U 99 sela koliko pokriva opština Tutin imamo svega 81 građanina koji se vakcinisao iako smo od početka organizovali šest vakcinalnih punktova

Objavljeno:

Direktor Doma zdravlja Tutin, doktor Kemal Ćorović navodi za RTS da se epidemiološka situacija pogoršava, da raste broj obolelih, kako među starijima tako i među decom i dodaje da je najmlađi pacijent jednomesečna beba.

„Nažalost imamo povećan broj mlađih pacijenata obolelih od kovida 19. Samo u avgustu imali smo 51 obolelo dete – 15 predškolskog uzrasta i 36 školskog uzrasta. Najmlađi pacijent je jednomesečna beba koja je imala obostranu upalu pluća i koja je upućena u KBC ‘Dr Dragiša Mišović’. Po poslednjim podacima beba je dobro“, navodi Ćorović.

Govoreći o vakcini navodi da se mali broj građana odlučio da je primi.

„Nažalost imamo mali broj vakcinisanih. U 99 sela koliko pokriva opština Tutin imamo svega 81 građanina koji se vakcinisao iako smo od početka organizovali šest vakcinalnih punktova. Sam podatak da imamo ukupno 7.020 građana koji su primili prvu dozu vakcine, a drugu dozu je primilo 3.270 i treću 66 je malo“, navodi Ćorović.

Bonus video:

02:27

U NIŠU RASTE BROJ KORONA ZARAŽENIH

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.