ALAL VERA: Novac skupljen za lečenje male Lene (2) biće vraćen donatorima
Foto: Facebook / Printscreen

ČASNO I POŠTENO

ALAL VERA: Novac skupljen za lečenje male Lene (2) biće vraćen donatorima

Porodica Lene Krstić, devojčice obolele od leukemije, sve dobrovoljne novčane priloge vraća donatorima.
Objavljeno:

Branislava Penev iz Nurdora kaže za "Politiku" kako se uspelo u nameri da se Leni obezbedi vrhunsko besplatno lečenje u Bolonji.

- Već osam godina naša organizacija Nurdor, koja se uspešno bori za najkvalitetnije i najdostojanstvenije lečenje mališana obolelih od najtežih bolesti, ima stalne kontakte i izvanrednu saradnju sa velikim sestrinskim udruženjem u Bolonji i tamošnjom i u svetu poznatom klinikom 'Sant Orsola Malpigi'. Čim smo saznali za slučaj dvogodišnje Lene, povezali smo se sa ovim udruženjem, a potom i sa klinikom. Posle samo nekoliko dana, pošto je konzilijum lekara pregledao dokumentacija obolele devojčice, javljeno nam je iz sestrinskog udruženja u Bolonji da je ova poznata ustanova prihvatila njen prijem, a sa Regionalnim ministarstvom zdravlja regije Emilija-Romanja i njeno kompletno besplatno lečenje. A troškove boravka njenih roditelja će snositi roditeljsko udruženje iz Bolonje, po aktivnostima slično Nurdoru sa kojim imamo plodnu saradnju - priča Branislava Penev.

Kako su rekli, Maja i Dušan Krstić veruju u uspešan ishod lečenja svoje ćerkice i pripremaju se za put u Bolonju. Poseduju i kompletnu dokumentaciju i izvode iz banke o dosadašnjim uplatama u humanitarnoj akciji. Novac je, kaže Dušan, na računu banke.

- Ukoliko donatori koje smo pozvali da nam se jave budu zatražili ono što su uplatili, biće im vraćeno do poslednjeg dinara, u protivnom prosledićemo sva sredstva koja su prikupljena ili Nurdoru, ili možda nekoj drugoj porodici koja ima slične probleme - zaključuje Dušan Krstić.

(Espreso.co.rs / Alo)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.