ALAL VERA: Novac skupljen za lečenje male Lene (2) biće vraćen donatorima
Foto: Facebook / Printscreen

ČASNO I POŠTENO

ALAL VERA: Novac skupljen za lečenje male Lene (2) biće vraćen donatorima

Porodica Lene Krstić, devojčice obolele od leukemije, sve dobrovoljne novčane priloge vraća donatorima.
Objavljeno:

Porodica Lene Krstić (2) koja je obolela od leukemije, a za koju je nedavno pokrenuta akcija prikupljanja pomoći za lečenje u inostranstvu, kada je saznala da će njihova ćerka biti primljena na besplatno lečenje i terapiju na poznatoj klinici u Bolonji, donela je odluku da sve dobrovoljne novčane priloge vrati donatorima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Maja i Dušan Krstić, roditelji male Lene, kažu da nijednog trenutka nisu razmišljali drugačije.

- Našoj ćerkici, doskora zdravoj, veseloj i čiloj devojčici, posle iznenadne bolesti dijagnostikovane su leukemija i multidisplazni sindrom. Supruga i ja bili smo očajni, ali smo odlučili da se nećemo predavati. Posle svih pregleda i konsultacija u našoj zemlji, uspostavili smo kontakt sa jednom od najpoznatijih klinika u italijanskom gradu Padovi. Rečeno nam je da lečenje košta oko 150.000 evra i nismo imali drugo rešenje nego da se sa ljudima velikog srca organizujemo humanitarnu akciju kako bismo prikupili novac. Podržali su nas prijatelji i niški mediji, kojima dugujemo veliku zahvalnost - kaže Dušan Krstić za "Politiku".

foto: Shutterstock

Ubrzo nakon pokretanja akcije, toj porodici je iz Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka Nurdor stiglo obaveštenje da su uspeli da obezbede prijem za malu Lenu na poznatoj klinici u Bolonji, glavnom gradu italijanske regije Emilija-Romanja i besplatno lečenje.

- Uskoro očekujemo da uz pomoć Nurdora krenemo u Italiju i za nas je najnormalnije bilo da sav prikupljeni novac u humanitarnoj akciji ne zadržavamo. Pozvali smo donatore da nam se jave kako bismo se dogovorili o načinu vraćanja novca - kaže Dušan.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.