EPIDEMIOLOG MIHAJLO LUKOVIĆ: Situacija u Čačku se konačno popravlja!
Epidemiolog Mihajlo Luković, Foto: RINA

lepe vesti

EPIDEMIOLOG MIHAJLO LUKOVIĆ: Situacija u Čačku se konačno popravlja!

Prema podacima Radnog tima, u Čačku je do sada protiv korona virusa vakcinisano više od polovine punoletnih građana

Objavljeno:

Rukovodilac Radnog tima za praćenje epidemije u Čačku Mihajlo Luković ocenio je danas da je epidemiološka situacija u tom gradu "konačno počela da se popravlja".

Luković je na konferenciji za novinare u Čačku izjavio da se smanjuje broj pacijenata na bolničkim kovid odeljenjima, kao i broj zaraženih i broj prvih pregleda osoba sa simptomima korona virusa.

Na kovid odeljenjima čačanske bolnice trenutno su hospitalizovana 143 pacijenta, šest manje nego prethodnog dana, od kojih je 15 u teškom stanju i jedan na respiratoru, a među hospitalizovanima je i dvoje dece.

U prijemnoj ambulanti čačanske bolnice u poslednja 24 časa pregledano je 128 osoba sa simptomima infekcije korona virusom, 33 manje nego prethodnog dana, a od ukupnog broja pregleda 68 je bilo prvih, što je za 26 manje nego juče.

Prema podacima Radnog tima, u Čačku je do sada protiv korona virusa vakcinisano više od polovine punoletnih građana.

"U Čačku se svakog dana prvom dozom vakciniše 60 do 70 gradjana, a trećom oko 300. Bez obzira na visok broj vakcinisanih i onih koji su stekli prirodni imunitet, imamo preostali deo stanovništva koji nije zaštićen ni na koji način", rekao je direktor Doma zdravlja u Čačku Aleksandar Pajović.

On je dodao da je medju obolelima od kovid-19 koji su hospitalizovani u bolnici minimalan broj vakcinisanih.

Prema podacima Radnog tima u Moravičkom okrugu su za 24 časa od kovid-19 preminule dve osobe iz Čačka od 67 i 72 godine, a 188 je novozaraženih od 604 testiranih.

Od sredine jula do sada, u takozvanom četvrtom talasu epidemije, na kovid odeljenjima čačanske bolnice preminulo je 91 pacijenata - 65 iz Čačka, 16 iz Ivanjice, devet iz Lučana i jedan iz Gornjeg Milanovca.

U Čačku je potvrdjeno 115 novozaraženih osoba virusom korona od 374 testiranih, dok je u Gornjem Milanovcu zaraženo 26 od 93 testiranih.

U Lučanima je inficirano 23 od 54 testiranih osoba i u Ivanjici je virus korona potvrđen kod 25 od 83 testiranih.

Za 24 časa u Čačku je vakcinisano 476 osoba, od kojih je 66 primilo prvu dozu, 50 je revakcinisano, a 360 je primilo treću dozu vakcine.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.