ZARAŽENA BEBA OD 18 DANA IZ NEGOTINA: Na kovid pozitivna i devojčica od 5 meseci
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić, Profimedia

užas

ZARAŽENA BEBA OD 18 DANA IZ NEGOTINA: Na kovid pozitivna i devojčica od 5 meseci

U poslednja 24 sata obavljeno je 60 pregleda u kovid ambulanti Zdravstvenog centra

Objavljeno:

U prethodna 24 sata broj pozitivnih na virus korona u opštini Negotin uvećan je za 25 kovid slučajeva tako da trenutno u tom gradu i okolini ima 245 obolelih od kovida.

Prema podacima Zdravstvenog centra Negotin juče je testirano 96 osoba, a njih 25 je pozitivno na virus korona. Prisustvo virusne infekcije laboratorijski je potvrđeno kod 13 osoba muškog pola od kojih je najmlađi pacijent beba od 18 dana koja srećom ima blage simptome. Pozitivno je i osam osoba ženskog pola od 12 do 79 godina.

U poslednja 72 sata, pored bebe od 18 dana, među pozitivnima je i devojčica od pet meseci dok broj pregleda u pedijatrijskoj kovid ambulanti raste.

Protekle nedelje je u pedijatrijskoj kovid ambulanti prosečno bilo oko 50 pregleda, ali od ponedeljka se taj broj gotovo udvostručio. Na preglede sa pedijatrima javljaju se roditelji čija deca imaju povišenu telesnu temperaturu, simptomime respiratorne infekcije, curenje nosa, a sporadično i sa simptomima stomačnog virusa i povraćanjem.

U poslednja 24 sata obavljeno je 60 pregleda u kovid ambulanti Zdravstvenog centra, a raste broj pregleda i u pedijatrijskoj kovid ambulanti .

U bolnici je na Grudnom i Odeljenju neurologije zbrinuto ukupno 26 pacijenata sa upalom pluća od kojih je njih 14 na kiseoničkoj potpori. Tri osobe su tokom jučerašnjeg dana transportovane u Kovid bolnicu Kruševac, a dve su otpuštene na kućno lečenje.

Za crvenu zonu ovih dana priprema se i Interno odeljenje bolnice s obzirom na povećani broj pacijenata sa težom kliničkom slikom.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.