670 DRONOVA ZA ĐAKE, za Sremsku Mitrovicu prvo - Rotary club Sremska Mitrovica nosilac projekta za celu Srbiju
Važna donacija, Foto: Sremska Mitrovica živi

VAŽNO

670 DRONOVA ZA ĐAKE, za Sremsku Mitrovicu prvo - Rotary club Sremska Mitrovica nosilac projekta za celu Srbiju

Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice, izrazio je zahvalnost donatorima

Objavljeno: 08:47h

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici uručeni su prvi dronovi za đake u Srbiji. Svaka od devet osnovnih škola sa teritorije ovog Grada dobiće bespilotnu letilicu, koja će služiti kao nastavno sredstvo za učenike petog i šestog razreda. Nosilac ovog projekta za celu Srbiju je Rotary club Sremska Mitrovica.

“Mi uvek osluškujemo potrebe lokalnih samouprava, a ovaj projekat je proistekao iz saradnje sa Ministarstvom prosvete sa kojima smo potpisali protokol “Godine uzleta”. Učenici petog i šestog razreda prema svom nastavnom planu i programu uče programske jezike scratch i python. Sada će moći da teorijska znanja o programiranju primene u praksi. Mi smo ovim global-grantom i uz pomoć partnera uspeli da obezbedimo dronove za 670 škola u Srbiji”, izjavila je za Sremska Mitrovica živi Zorica Jestrović, guvernerka Rotary distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru.

Dronovi za đake
foto: Sremska Mitrovica živi

Ugovori o donaciji su potpisani između Rotary kluba i mitrovačkih osnovnih škola, a predmetni nastavnici proći će teorijsku i praktičnu obuku. Mitrovački osnovci su među prvima koji će moći da koriste bespilotne letilice donirane iz ovog projekta, a gospođa Jestrović je istakla da je mitrovački Rotary club zaslužan za ovu nabavku i da se ovaj projekat nastavlja i dalje, sa ciljem da sve škole u Srbiji imaju ovakav vid nastave.

Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice, izrazio je ovim povodom zahvalnost donatorima: “Ideja upotrebe dronova u edukativne svrhe nije samo da se đaci obuče kako da upravljaju letilicama, već i da uvide njihov značaj i mogućnost namene u svakodnevnom životu digitalnog doba. Ovo je odličan poklon za početak školske godine.”

Bonus video:

JAZAVIČAR TERAPEUT IZNENADIO EKIPU ESPRESA! Ušetao je u REDAKCIJU i dao SUD, usrećio je svakog koga je video
01:58

JAZAVIČAR TERAPEUT IZNENADIO EKIPU ESPRESA! Ušetao je u REDAKCIJU i dao SUD, usrećio je svakog koga je video

(Espreso/Sremska Mitrovica živi)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media