JAZAVIČAR TERAPEUT IZNENADIO EKIPU ESPRESA: Ušetao je u REDAKCIJU i dao SUD, usrećio je svakog koga je SREO! VIDEO
Šećer, Foto: Aleksandra Čolić

heroj na četiri nogice

JAZAVIČAR TERAPEUT IZNENADIO EKIPU ESPRESA: Ušetao je u REDAKCIJU i dao SUD, usrećio je svakog koga je SREO! VIDEO

Šeki, hvala ti što si nekima toga dana izlečio stres, nekima tugu, nekima bes!

Objavljeno: 20:34h

Kao i svakog ponedeljka, ekipa portala Espreso je započela nedelju, terenima, vestima i drugim novinarskim aktivnostima.

To bi bio sasvim običan ponedeljak koji je uglavnom stresniji od ostalih dana, da u redakciju nije ušetao Šećer, samouki terapeutski pas.

01:58

JAZAVIČAR TERAPEUT IZNENADIO EKIPU ESPRESA! Ušetao je u REDAKCIJU i dao SUD, usrećio je svakog koga je video

Marijana Tadić, inače, socijalna radnica u Domu za stara lica "Bakina i Dekina priča", na povocu je dovela u redakciju, jednog jazavičara koji nam je ubrzo promenio dan za 360 stepeni!

Šećer, Terapeutski pas, Marijana Tadić
foto: Foto: Aleksandra Čolić

Šećer je sa svojih šest i po meseci i sa svojom energijom u julu mesecu postao terapeutski pas u Domu za stara lica, gde svakog ponedeljka i petka "leči dušu" bakama i dekama i čini njihov život srećnim i ispunjenim.

Ćista radost
Ćista radostfoto: Foto: Aleksandra Čolić

Da Šećer nije običan pas uverili smo se i sami. Nas 16 je u redakciji bilo kada je Šeki svojim kratkim nožicama u šetao i prišao svakom od nas, ali kako nikom od nas nije ista energija, tako ni Šeki nije svima prilazio isto.

Onima koji su malo staloženiji i mirnije naravi, Šećer je prilazio sa posebnom ljubavlju, bio je umiljat i nežan.

Sa druge strane, onima sa viškom energije i "pundravcima" Šeki je dotrčao u zagrljaj, mlateći repom i valjajući se po podu.

Marijana sa svojim šekijem
Marijana sa svojim šekijemfoto: Foto: Aleksandra Čolić

"Prvi put kad je Šeki trebalo da ostane sam u kući i nije imao ko da ga čuva, svi smo radili, rekla sam, hajde da ga povedem sa sobom, neće mu biti ništa, navikao je na povodac, da se šeta, a i voli vožnju automobilom i tako je on krenuo da se druži. Prvo sa jednim dekom, ito je bila ljubav na prvi pogled, i tu su krenuli nadimci kojekakvi. Onda je bilo, hajde da vidimo kako će drugi da reaguju na njega, a i on na ceo kolektiv, to je bilo fenomenalno. Reakcije su bile odlične i Šeki je postao samouki terapeutski pas", ispričala je za portal Espreso, Marijana Tadić.

Šećer, Terapeutski pas, Marijana Tadić
foto: Foto: Aleksandra Čolić

Inače, Marijana Šekija nije vodila ni na kakvu obuku pasa, sve što je naučio od trikova, naučio je uz nagradu, a što se tiče njegovog lekovitog umeća, sa tim se rodio.

On je pas koji u sebi ima toliko ljubavi i sreće da smo mi u redakciji usred dnevnog haosa bili nasmejani i toliko dobro rasploženi da ništa više nije moglo da nam pokvari dan.

Nakon što nas je sve upoznao i pozdravio i zagrlio, Šeki je već bio svoj na svome, šetkao je i širio pozitivnu energiju koja se mogla osetiti u vazduhu, a od stresa nije bilo ni traga, sve je to on "pokupio iz nas".

Šećer, Terapeutski pas, Marijana Tadić
foto: Foto: Aleksandra Čolić

Marijana nam je na kraju otkrila i na koga je to Šeki posebno odreagovao i ko mu se najviše dopao od svih naše redakcije.

"On oseća energiju onog sa kojim sedi ili provodi vreme, to je prosto tako, on je jako osećajan pas, a čini mi se da je vaš šef na njega najviše ostavio utisak, on mu se baš svideo", zaključila je Marijana.

Ekipa Espresa sa Šekijem i Marijanom
Ekipa Espresa sa Šekijem i Marijanomfoto: Foto: Aleksandra Čolić

Šeki, hvala ti što si nekima toga dana izlečio stres, nekima tugu, nekima bes!

1 / 8 Foto: Foto: Aleksandra Čolić

(Espreso/Jelena M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.