POMOZIMO MARKU DA SE IZBORI SA TUMOROM KOJI SE PONOVO VRATIO: Bez 19.000 evra ne može da nastavi sa terapijom
Marko Mladenović, Foto: Printscreen/budihuman.rs

APEL ZA POMOĆ

POMOZIMO MARKU DA SE IZBORI SA TUMOROM KOJI SE PONOVO VRATIO: Bez 19.000 evra ne može da nastavi sa terapijom

Marko je već neko vreme na lečenju na klinici Aćibadem u Turskoj

Objavljeno:

Marku Mladenoviću iz Niša je 2013. godine dijagnostikovan tumor u kičmenom stubu. Operisan je i lečen hemioterapijom. Njegov put ka lečenju izuzetno je trnovit jer mu se početkom 2020. godine bolest vratila, a 70 dana nakon transplantacije koštane srži, tumor se vratio.

Marko je u martu prošle godine imao operaciju i tumor mu je uklonjen. Nakon njega, otkriven je još jedan, koji pri ranijem snimanju nije primećen. Zbog njegove veličine hitno je urađena još jedna operacija.

- Marku se vratio tumor i to, kako kažu lekari, jedan od agresivnijih - Ewing Sarcoma. Potrebno je da primi tri terapije nemačkog leka, a svaka košta po 30.000 evra. Prvu je primio, ali mislim da drugu neće dobiti dok se ne plati prva, za koju fali još 19.000 evra. Ta prva je dala dobre rezultate, dosta je smanjila tumor, pa je zato potrebno da se što pre nastavi sa ostale dve. Što se duže čeka, tumor ima veću šansu da raste - kaže za Telegraf Markov prijatelj Marko Kostić.

Marko je već neko vreme na lečenju na klinici Aćibadem u Turskoj. Njegova najveća i jedina nada bila je transplantacija koštane srži. Humani ljudi uspeli su da mu obezbede da počne sa terapijama koje bi zaustavile širenje tumora i smanjile ga na minimum, kako bi bila urađena transplantacija.

U maju su završene hemioterapije, a urađena je i transplantacija koštane srži. Sve je prošlo uspešno, ali je Marko nakon toga dobio infekciju krvi, odnosno sepsu.

- Sedamdeset dana nakon transplantacije koštane srži urađen je pet skener koji je pokazao povraćaj i male metastaze na plućima i glavi. To je bilo pre mesec dana. Metastaze su sada očišćene i glavni tumor na kičmi je smanjen. Prema proceni lekara, trebalo bi da posle ovih terapija bude potpuno uništen - dodaje Markov prijatelj.

Iako je pre tri meseca izgledalo kao da se bliži kraj Markovom konstantnom boravku u bolničkom krevetu, i dalje mu je potrebna pomoć humanih ljudi.

U prikupljanju novca za Markovo lečenje od oktobra prošle godine aktivno učestvuje i tim od sedmoro ljudi, koji se povezao putem Fejsbuk grupe "Budi human". Oni Marka ne poznaju, ali su svoje slobodno vreme posvetili prikupljanju novca za njegove terapije.

Za Markovo bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Marku!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 817 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human 817 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069946-22

Uplatom na devizni račun: 160600000006997338

IBAN: RS35160600000006997338

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Bonus video:

04:50

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.