PROBALA SAM NAJBOLJU RIBLJU ČORBU U BEOGRADU! Kuvari su mi otkrili TAJNI SASTOJAK i ubedili me da je napravim i JA!
Čorba, Foto: Aleksandra Čolić

hit

PROBALA SAM NAJBOLJU RIBLJU ČORBU U BEOGRADU! Kuvari su mi otkrili TAJNI SASTOJAK i ubedili me da je napravim i JA!

Odlučila sam da ne čekam ni čas i odmah isprobam ukus o kome ceo Beograd priča iz godine u godinu

Objavljeno:

Ekipa Espresa odlučila je da poseti ovogodišnji Fish fest koji traje od 2. do 5. septembra i uživa u kulinarskim umećima vrsnih kuvara.

Festival ribe posetili smo prvi dan i imali priliku da vidimo raznolik sadržaj. Posetioce na ulazu dočekuje kotlić sa ribljom čorbom, dok se pored može osetiti miris raznih vrsta pečene ribe i morskih plodova.

Fish festival
foto: Aleksandra Čolić

U ponudi su i bombone kojima se možete zasladiti, ali i najnoviji modeli brodića, kao i ručni radovi koje možete kupiti kao suvenire.

1 / 4 Foto: Aleksandra Čolić

Prvi dan je u ponudi bila riba, dok je tokom popodnevnih časova moglo da se uživa u specijalitetima iz komšiluka, Sarajeva.

Pored dobrog društva i ukusne hrane, možete uživati i u muzičkom, ali i sadržaju za decu.

1 / 5 Foto: Aleksandra Čolić

Mi smo došli na vreme da isprobamo riblju čorbu, a kada sam upitala kuvare amatere koji je njihov tajni sastojak usaglasili su se da je dobra riba jedino što je važno. U čorbu ne stavljaju ništa posebno osim, aleve paprike, soli i neizostavne ribe, koja se ubacuje u komadu i to jedna po jedna. Gledala sam ih kako je spremaju i bila fascinirana kako svako od njih zna svoj posao, a zajedno prave savršenu kompoziciju ukusa u kotliću od 100 litara.

Za odprilike dva sata više od pola kotlića su posetioci pojeli, a atmosfera se tek zagrevala. Odlučila sam da ne čekam ni čas i odmah isprobam ukus o kome ceo Beograd priča iz godine u godinu.

Moram da priznam da je bila ljuta, ali nemoguće je odustati od jela, jer joj riba daje poseban šmek. Taman je skuvana kako treba i najvažnije od svega je to što je jako zdrava. Oko sebe sam videla posetioce koji od uživanja u hrani ne stižu ni da pričaju međusobno.

Pohvalila sam kuvare, a jedan od njih, Radovan Subin iz Kikinde pohvalio mi se da je već nekoliko puta pobeđivao na takmičenju. Voli da kuva sve, ali tu postoji jedan problem. Njegova žena ne voli da jede to što on sprema, dok je on, pak njenom kuhinjom oduševljen, te se ne meša u kuvanje kod kuće.

Radovan je i ove godine spremio odličnu čorbu u kojoj su uživali posetioci festivala, a vas pozivamo da dođete i probate najbolje ukuse u Beogradu, bar u ovih nekoliko dana!

1 / 23 Foto: Aleksandra Čolić

Festival se održava pored Kule Nebojša, na ušću dve najveće reke u Srbiji, što daje poseban utisak da jedete svežu ribu u prirodi i sva vaša čula tada uživaju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.