NE SMETA MI ŠTO SU NAPISALI GRAFIT ZA RATKA MLADIĆA, NEGO ŠTO JE RUŽAN: Upravnik zgrade na NBG u velikom PROBLEMU!
Grafit generala Ratka Mladića, Foto: Aleksandra Čolić

opšti haos

NE SMETA MI ŠTO SU NAPISALI GRAFIT ZA RATKA MLADIĆA, NEGO ŠTO JE RUŽAN: Upravnik zgrade na NBG u velikom PROBLEMU!

Slični grafiti i crteži pojavljivali su se širom Srbije ali i Bosne i Hercegovine

Objavljeno:

Mesecima nakon potvrđivanja presude generalu Ratku Mladiću na doživotnu robiju, u Beogradu i dalje osviću grafiti podrške. U tami noći, na opštini Novi Beograd, nedavno je osvanuo jedan u Bulevaru Zorana Đinđića.

Ekipa Espresa obišla je zgradu na kojoj se grafit nalazi, kontaktirali smo upravnika zgrade Radeta Stefanovića koji nam je objasnilo do kakvih je komplikacija došlo oko spornog grafita.

Slični grafiti i crteži pojavljivali su se širom Srbije ali i Bosne i Hercegovine.

- Grafit se pojavio odmah pošto je potvrđena presuda Ratku Mladiću. Neki momci su to šarali pa su bela slova prefarbali u crna pa u crvena, a onda su autori grafita ponovo vratili u belu boju. Jednom prilikom sam bio prisutan kada su popralvhjali grafit, oni nisu bili neprijatni prema meni ali njihova poruka je bila da grafit mora da stoji na tom mestu. Lično mislim da oni koji su pisali grafit da su pod uticajem desničarskih organizacija.- ispričao je Rade.

Ratko Mladić, Grafiti
foto: Aleksandra Čolić

Dalje nam je Rade objasnio da je on prijavio komunalnoj inspekciji grafit jer je smatrao da je to narušavanje komunalnog reda, tada mu je pod pretnjom kazne naloženo da isti grafit mora sam da ukloni.

- Objašnjenje je da je zgrada u vlasništu stanara i da ja kao upravnik moram to da uklonim inače sledi kazna. Od komunalnog inspektora sam tražio da nađe počinioca, da o njihovom trošku grafit uklone, ali on je rekao da to nije njihov posao već posao policije.

Ratko Mladić, Grafiti
foto: Aleksandra Čolić

- Ponovo su iz komunalne bili prekjuče i rekli su da će po službenoj dužnosti doneti rešenje u kom će me obavezati da moram ukloniti grafit, ali istovremeno mi daju sugestiju da napišem žalbu na to rešenje kako bi oni obustavili postupak jer uklanjanje grafita nema smisla zato što će ga ponovo nacrtati i to onda ide u beskraj. Rekli su da me onda neće više opterećivati da ja to rešavam i uputili su me da u policiji podnesem prijavu protiv NN lica, što ne želim da uradim.

Ratko Mladić, Grafiti
foto: Aleksandra Čolić

Na pitanje kome i zbog čega smeta grafit Rade je objasnio da ne smeta poruka već izgled samog grafita

- Ja sam se žalio policiji da je zgrada išarana uopšte se ne osvrćući na to šta piše, jednostavno estetski je ružno, lično bih voleo da se ulica zove po generalu Mladiću, ali ona se ne zove tako i ja tu ne mogu ništa. Ako već treba da stoji grafit onda neka ga urade tako da sa estetske strane izgleda lepo, a ne nažvrljano kao što je trenutno. Zid obojen plavom bojom i nekim "škrabopisom" napisano ime generala Ratka Mladića, meni smeta što to "ružni" zgradu. Neka napišu na trotoaru ispred zgrade neću imati ništa protiv, ali što mi je na zgradi napisano, kao da je na mojoj kući napisano, u tome je poenta. Ne smeta to samo meni već svim stanarima- zaključio je on

Ratko Mladić, Grafiti
foto: Aleksandra Čolić

Podsećamo, Mladić je pravosnažno osuđen 8. juna pred Haškim tribunalom na doživotni zatvor.

1 / 12 Foto: Aleksandra Čolić

Bonus video:

04:50

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

(Espreso/D.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.