DECA IZ OVE OPŠTINE NEĆE IĆI U ŠKOLU: Epidemiološka situacija se izmiče kontroli
Ilustracija, Foto: Profimedia

važno

DECA IZ OVE OPŠTINE NEĆE IĆI U ŠKOLU: Epidemiološka situacija se izmiče kontroli

Odeljenja veća od 16 učenika biće podeljena u dve grupe

Objavljeno:

To je odluka Ministarstva prosvete zbog loše epidemiološke situacije u pojedinim gradovima Srbije.

Tako će đaci srednjih škola u Tutinu časove pratiti isključivo od kuće. Kombinovanu nastavu imaće đaci u 15 mesta, a to znači da će jedan dan ići u školu dok će drugi dan nastavu pratiti od kuće. Na spisku su Kladovo, Petrovac na Mlavi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Paraćin, Svilajnac, Rekovac, Ćuprija, Preševo, Novi Pazar i Bojnik.

Odeljenja veća od 16 učenika biće podeljena u dve grupe, a časovi će trajati 45 minuta. Ministar prosvete Branko Ružić obavestio je sve osnovne i srednje škole o detaljnom planu rada za početke nove školske godine.

Ružić je objasnio da na odluku koji će se model nastave primenjivati utiču mnogi parametri - između ostalog broj zaraženih, broj vakcinisanih, intenzitet prenošenja virusa...

- Svi učenici osnovnih škola i najveći broj srednjih od 1. septembra nastavu će pohađati u školama. Odluka da u 16 lokalnih samouprava đaci krenu u školu drugačije doneta je na osnovu razgovora pre svega sa zdravstvenim stručnjacima koji prate epidemiološku situaciju i koje najviše moramo da slušamo. Tim će na nedeljnom novu donositi odluke. Najviše bih voleo da se svi vratimo uobičajenim navikama, da je stečen kolektivni imunitet, da sva deca uče u svojim školama i da se druže sa svojim vršnjacima kao pre korone. Zbog toga još jednom ukazujem na značaj vakcinacije jer je to jedini način da se virus primiri i da se svi vratimo normalnom životu - rekao je ministar i dodao da je plan napravljen na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola formiranog od strane Kriznog štaba.

U Ministarstvu prosvete napominju i da u škole 1. septembra neće doći učenici koji su zaraženi ili se sumnja da su zaraženi.

- Učenici koji boluju od kovida-19 ili se sumnja da su zaraženi i učenici koji su bliski kontakti pozitivnih osoba koji se nalaze u karantinu u kućnim uslovima do isteka perioda karantina ne počinju sa nastavom 1. septembra 2021. godine - rekli su u resornom ministarstvu.

Bonus video:

04:50

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

(Espreso/alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.