PATRIJARH PORFIRIJE U ZAGREBU: Svečano otvorio stručni skup za prosvetitelje
Patrijarh Porfirije, Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

čast

PATRIJARH PORFIRIJE U ZAGREBU: Svečano otvorio stručni skup za prosvetitelje

Ovaj dvodnevni skup patrijarh je otvorio juče u Srpskoj pravoslavnoj opštoj gimnaziji

Objavljeno:

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije otvorio je u Zagrebu stručni skup za vaspitače, učitelje, nastavnike i stručne saradnike srpske nacionalne manjine u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama.

– Obrazovanje je razvijanje onih potencijala koje nosimo u sebi, koji nisu isključivo pragmatične prirode, već se tiču sveukupne ličnosti. Ono se tiče i unutrašnjeg sveta deteta. Razvijajte vrlinu kod onih koji su vam povereni – rekao je patrijarh.

Ovaj dvodnevni skup patrijarh je otvorio juče u Srpskoj pravoslavnoj opštoj gimnaziji “Kantakuzina Katarina Branković”, poželivši svim učesnicima vaspitno-obrazovnog procesa srećnu i blagoslovenu školsku godinu, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve.

Patrijarh je izrazio nadu u odsustvo iskušenja koja su ometala prošlu godinu i okupljenim učesnicima istakao značaj obrazovnog procesa za razvijanje vrlina.

Tema stručnog skupa, koji se održava u organizaciji Agencije za vaspitanje i obrazovanje, je javni nastup i veština komunikacije među učesnicima vaspitno-obrazovnog sistema.

Bonus video:

04:50

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.