BAHATIM UGOSTITELJIMA BIĆE ZABRANJEN RAD: Bez bespotrebnog dizanja cena na Saboru violinista!
Sabor violinista u Pranjanima, Foto: RINA

kultura i umetnost

BAHATIM UGOSTITELJIMA BIĆE ZABRANJEN RAD: Bez bespotrebnog dizanja cena na Saboru violinista!

Tako je cena flasiranog pića limitirana na maksimalnu cenu od 250 dinara dok bi čašica rakije, kafa i druga žestina trebala da se prodaje maksimalno do 150 dinara

Objavljeno:

Saborski odbor Sabora violinista Srbije u Pranjanima saopštio je da neće dozvoliti divljanje cena u Pranjanima. Kada su cene pića u pitanju on je izdao uputstvo u kojem se navode maksimalne cene u ugostiteljskim objektima kako pod šatrama tako i kod uličnih prodavaca.

Tako je cena flasiranog pića limitirana na maksimalnu cenu od 250 dinara dok bi čašica rakije, kafa i druga žestina trebala da se prodaje maksimalno do 150 dinara. Izuzetak su skupocena alkoholna pića kao što je viski i slično. Takođe predložena cena porcije kupusa je 350 dinara.

Sabor violinista
foto: RINA

„Ne možemo dozvoliti divljanje cena i svako od ugostitlja ko ne bude poštovao ove preporuke naredne godine ostaće bez saglasnosti za obavljanjem ovog posla u saborske dane. Sasvim je dovoljno da neko ko nabavlja na primer pivo po 40 - 50 dinara zaradi na tome 4 puta. Pri tom cene placeva su i do 5 puta manje nego u Guči i drugim saborima. Cilj je da ova svetkovina ostane dostupna svim posetiocima kako sa besplatnim programskim sadržajima tako i sa cenama. Na tome će se insistirati i sve to biće uskoro pretočeno u skupštinske odluke, navode u Saborskom odboru", navodi se u saopštenju Saborskog odbora.

Treći Sabor violinista Srbije biće svečano otvoren u Pranjanima u petak, 20. avgusta, dizanjem saborske zastave i pozdravnim slovom domaćina, a trajaće do 22. avgusta.

"Na prvom Saboru bilo je preko 50.000 posetilaca, što pokazuje da je naš narod željan okupljanja i veselja i spreman da ih sazove i napravi. To je i najbolji znak da smo na tragu dugovekog saborovanja u ovom malom, ali izuzetno lepom, pranjanskom čovečanstvu. Violina je posle dugog lutanja, konačno svoje mesto pronašla u Pranjanima, selo u kom gudala ukrštaju najbolji violinisti Srbije, zaključio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac i čelnik Sabora.

Bonus video:

00:30

SNIMAK KRAĐE U SKADARSKOJ: Pogledajte trenutak teškog lopovluka

(Espreso/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.