OTAC MALOG BOŠKA ZA ESPRESO POTVRDIO RADOSNU VEST: Novac je skupljen, Bole ide po svoj lek!
Boško Gugleta, Foto: Privatna arhiva

sjajna vest

OTAC MALOG BOŠKA ZA ESPRESO POTVRDIO RADOSNU VEST: Novac je skupljen, Bole ide po svoj lek!

Podsetimo, borbi za Boškov život priključili su se mnogi

Objavljeno: 13:31h

Novac za lečenje šestomesečnog dečaka, Boška Guglete, koji boluje od spinale mišićne atrofije, nakon 80 dana je skupljen!

"Novac je skupljen, Boško ide po svoj lek. Ova suma pokriva Zolgensmu i sve troškove bolničkog lečenja", rekao je za portal Espreso Janko Gugleta, otac malog Boška koji je ujedini humane ljude velikog srca!

Podsetimo, borbi za Boškov život priključili su se mnogi. Od Fondacije "Budi human", preko poznatih ličnosti, do individualaca koji su prodavali stvari i novac uplaćivali na račun za lečenje dečaka, preko licitacija i drugih akcija!

Inače, kada je imao tri meseca, Boškovi roditelji su primetili da je dosta mirniji nego što bi trebalo da bude u tom uzrastu. Iako je slaba pokretljivost bila prisutna od samog rođenja, ona je uvek bila pravdana time da se deca razlikuju - neka su živahnija, a neka mirnija.

Posle mnogobrojnih pregleda i analiza, rositelji su dobili rezultate kojih su se pribojavali. Nažalost, Bošku je uspostavljena dijagnoza SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1). Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.